Prima pagină » Sanatate » Cremă hemoroizi: Cum să scapi de boala hemoroidală în doar câteva zile

Cremă hemoroizi: Cum să scapi de boala hemoroidală în doar câteva zile

20 dec. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Sanatate

Hemoroizii reprezintă niște dilatații venoase patologice la nivelul canalului anal care devin patologice când se inflamează iar persistența inflamației duce către o dilatație vasculară patologică, fie că este internă sau externă. Persoanele acre au această problemă medicală sunt interesate să știe la ce cremă pentru hemoroizi pot apela pentru a trata boala hemoroidală.

Potrivit statisticilor, boala hemoroidală afectează aproximativ 80% din populație și este însoțită de simptome neplăcute.

Hemoroizii sunt o dilatație venelor de la nivelul canalului anal identificată ca boala hemoroidală doar în măsura în care generează simptome ca sângerare, senzație de presiune, prurit sau alte complicații.

În funcție de locul în care apar, hemoroizii sunt externi sau interni. Cei externi sunt niște tumorete vizibile la nivelul orificiului anal, în timp ce cei interni sunt vizibili la explorarea canalului anal prin anuscopie.

Din momentul în care începe procesul lor de creștere, hemoroizii nu descresc și se pot agrava în timp.

persoana care sufera de boala hemoroidala

Care sunt cauzele apariției hemoroizilor

Apariția hemoroizilor poate avea cauze multiple, de la diverse afecțiuni la situații firești precum sarcina și nașterea, care duc la stagnarea sângelui în venele din etajul abdominal inferior, precum și modificări în structura pereților venoși, așa cum se întâmplă în cazul predispoziției ereditare prin calitatea mai slabă a țesutului elastic sau la inflamația locală.

Printre cele mai întâlnite cauze ale apariției hemoroizilor se numără tulburări de tranzit intestinal precum constipația și diareea, sedentarismul, statul prelungit în poziția șezut sau un regim alimentar bogat în proteine și sărac în fibre.

Alte cauze care duc la apariția bolii hemoroidale sunt consumul de alcool, consumul prelungit de condimente picante, eforturi dese, repetate, depuse în momentul defecației, apariția sarcinii, în mod obișnuit sau obezitatea.

garfica persoana care sufera de boala hemoroidala

Cremă hemoroizi: Metode eficiente pentru a scăpa de hemoroizi

Pentru tratarea hemoroizilor sunt mai multe mijloace medicale și tehnologii, iar alegerea metodei de tratament se face de către de un medic specialist, după determinarea stadiului bolii.

Cremele pentru hemoroizi sunt emulsii în două sau mai multe faze și au o textură mai ușoară. Cremele pentru hemoroizi sunt absorbite rapid, dar nu pătrund suficient de adânc.

Tocmai de aceea, trebuie folosite creme care se aplică pe pielea regiunii perianale, pe hemoroizii superficiali ți pentru a lubrifia pielea anusului. De asemenea, cele mai bune creme se utilizează și în interiorul rectului.

persoana care sufera de boala hemoroidala

Cremă pentru hemoroizi: Remedii naturiste

Anumite creme pentru hemoroizi sunt înregistrate ca tratamente naturiste și nu dau reacții adverse. Produsele naturiste sunt create cu o compoziție 100% naturală.

Aceste creme pot contribui la furnizarea mai multor beneficii pentru zonele afectate de mâncărime, durere și arsură. Utilizarea cremei pentru hemoroizi poate ajuta pacienții să-și îmbunătățească starea încă de la prima utilizare.

Acest tip de creme pentru hemoroizi pot fi utilizate în zonele afectate de hemoroizi și ajută la îmbunătățirea bunăstării anusului inferior, chiar și în cazurile de durere și arsură, mâncărime, o senzație de greutate spre anusul inferior, dificultăți în evacuarea fecalelor, sângerare.

Extractele naturale din compoziția cremei îmbunătățesc microcirculația, tonifică pereții vaselor de sânge, reduc permeabilitatea pereților celulelor endoteliale. De asemenea, reduce susceptibilitatea la deformări, anesteziază local și ameliorează afecțiuni precum mâncărime sau durere și, de asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și astringente.

Un alt remediu naturist la care se poate apela sunt ceaiurile pentru hemoroizi sau folosirea bicarbonatului de sodiu.

garfica persoana care sufera de boala hemoroidala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *