Prima pagină » Culinar » Cremă de zahăr ars cu blat. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert de casă aromat

Cremă de zahăr ars cu blat. Trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert de casă aromat

26 ian. 2023, 14:46,
în Culinar

Delicioasa cremă de zahăr ars cu blat este pe placul multora dintre noi. Gustoasă și fină, savuroasa cremă va transforma până și cel mai simplu desert de casă într-un adevărat spectacol culinar. Pentru a obține o cremă de zahăr ars perfectă pentru un pandișpan pufos, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta gospodinelor. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să pregătești un desert de casă aromat.

Cremă de zahăr ars cu blat

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros și rafinat putem pregăti foarte ușor acasă o cremă de zahăr ars cu blat. Mirosul delicioasei creme de zahăr ars va aminti de vremea copilăriei și de deserturile făcute după rețeta bunicii. Fie că ne pregătim pentru o aniversare, fie pur și simplu dorim să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, ideală este crema de zahăr ars care ne va ajuta să obținem niște prăjituri sau torturi pe placul tuturor celor de la masă.

De exemplu, pandișpanul cu cremă de zahăr ars este perfect pentru iubitorii de deserturi tradiționale. Pandișpanul poate fi făcut simplu, cu cremă de ciocolată sau cu zahăr ars. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și spectaculoase. De exemplu, la mesele festive sau la ceas de sărbătoare putem face o prăjitură Albă ca Zăpada după rețeta veche a bunicii.

Dacă vrem să readucem la masă aromele prăjiturilor din vremea copilăriei, putem face rapid o prăjitură cu gem și aluat răzuit. Aceasta are un aspect deosebit, este aromată, gustoasă și pufoasă.

Delicioasa cremă de zahăr ars cu blat este ușor de făcut, iar dacă avem în vedere câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Pentru acest desert aromat vom avea nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Rețeta unui desert de casă gustos și rafinat

Dacă vrem să pregătim acasă o cremă de zahăr ars cu blat vom avea nevoie de 2 ouă, 100 g de zahăr, 75 ml de lapte, 125 g de făină, 70 ml de ulei, 1 linguriță de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu și 1 pliculeț de zahăr vanilat. Pentru savuroasa cremă vom folosi 8 ouă, 150 g de zahăr, 1 litru de lapte, 1 praf de sare și 2 lingurițe de esență de vanilie. Pentru caramel vom avea nevoie de 200 g de zahăr.

Într-o cratiță se pune zahărul pentru caramel la topit și se lasă la foc mic până când zahărul se topește și capătă o culoare aurie și se amestecă foarte bine pentru ca zahărul să nu se ardă. După ce zahărul s-a topit complet, se rotește cratița pentru ca savurosul caramel să ajungă pe pereții vasului în mod uniform. Se lasă vasul deoparte până când caramelul se întărește.

Între timp vom pregăti delicioasa cremă. Într-un vas se pun ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie, apoi se adaugă și un praf de sare. Se mixează toate ingredientele până când se obține o cremă omogenă și fină. Se adaugă ulterior laptele rece și se amestecă din nou cu mixerul apoi se toarnă compoziția în vasul în care este caramelul răcit. Se pune vasul la cuptor astfel încât delicioasa cremă să se închege puțin înainte de a turna blatul deasupra. Cât crema de zahăr ars va sta la cuptor, vom pregăti blatul pufos.

Pentru prepararea blatului se amestecă într-un bol mare ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilat și uleiul. Se adaugă după aceea laptele și făina cernută, apoi praful de copt. După ce compoziția devine omogenă se toarnă peste crema care a stat la cuptor. Se pune din nou la cuptor timp de 45 de minute până când blatul este copt suficient. Când crema de zahăr ars cu blat pufos este gata se scoate de la cuptor și se lasă la răcit timp de două ore apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. Se desprinde blatul de pe marginile vasului cu ajutorul unui cuțit. Cu o mișcare rapidă se răstoarnă vasul astfel încât blatul să vină la bază, iar siropul de caramel deasupra. Pandișpanul va absorbi siropul de caramel și va căpăta o savoare deosebită, iar crema de zahăr ars cu blat va fi perfectă pentru savurat după o oră de stat la frigider.

Crema de zahăr ars cu blat este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Aceast desert rafinat este ideal pentru mesele festive, dar și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024