Prima pagină » Culinar » Cremă de vanilie simplă și versatilă. Rețeta care înnobilează orice prăjitură
Cremă de vanilie simplă și versatilă. Rețeta care înnobilează orice prăjitură

Cremă de vanilie simplă și versatilă. Rețeta care înnobilează orice prăjitură

11 sept. 2023, 13:47,
BZI.ro, în Culinar

Crema de vanilie simplă este una dintre umpluturile clasice pentru tot felul de dulciuri și deserturi, fiind cunoscută și apreciată în întreaga lume. Această rețetă necesită doar 6 ingrediente, iar unul este chiar opțional. Are un nivel ușor de dificultate, și poate fi preparată cu ușurință și de începători. La final, veți obține o cremă densă dar fină, învăluită de aroma delicată a vaniliei, și de o dulceață moderată.

Cremă de vanilie simplă și versatilă

Este recomandat să folosiți un lapte cât mai gras pentru un plus de cremozitate, însă cel semi-degresat își va face și el treaba. Puteți folosi orice îndulcitor uscat precum stevie sau eritritol. Zahărul pudră sau zahărul granulat funcționează, de asemenea, deși nu este la fel de sănătos. De asemenea, puteți ajusta cantitatea după bunul plac. Încercați să folosiți cele mai bune gălbenușuri pe care le puteți găsi, optând pentru cele mai portocalii. Acestea vor oferi acea culoare galbenă deosebită cremei de patiserie. Puteți folosi păstăi de vanilie, iar dacă nu, căutați un extract bun de vanilie care își va face treaba. Pentru îngroșarea acestei creme de patiserie se va folosi amidon. Puteți folosi amidon de cartofi sau făină albă universală. Smântâna pentru frișcă de 35 la sută grăsime este indicată, fiind suficientă o cantitate mică. Puteți să omiteți acest ingredient și să utilizați doar lapte.

Această cremă poate fi folosită pentru tot felul de dulciuri. Este suficient de densă încât să poată fi folosită cu ușurință chiar și pentru decorare. Pentru a numi doar câteva, vă reamintim binecunoscutele eclere sau gogoși. Pentru orice desert în care aveți nevoie de cremă de vanilie, atunci folosiți această rețetă. Crema de patiserie poate fi păstrată la frigider până la 3 zile. Aceasta se întărește atunci când stă la rece, astfel că înainte de utilizare, mai bate-o încă o dată cu mixerul pentru a-i reda textura cremoasă și mătăsoasă. De asemenea, se poate și congela pentru până la 3 săptămâni.

Ingrediente și instrucțiuni

Puteți dubla cantitățile ingredientelor în funcție de câtă cremă aveți nevoie. Astfel, putem porni de la 2 gălbenușuri mari, 2 linguri de îndulcitor, 2 linguri amidon de porumb, ¾ cană lapte cât mai gras (190 ml), ¼ cană smântână pentru frișcă de 35% grăsime (60 ml), 1 linguriță extract de vanilie. Folosește un castron mare pentru a bate gălbenușurile, îndulcitorul și amidonul de porumb cu telul, până se îngroașă. Este indicată o oală cu fundul mai gros pentru a încălzi laptele și smântâna pentru frișcă, aducându-le în punctul de fierbere. Oprește căldura. În timp ce amesteci, toarnă puțin câte puțin din compoziția de lapte și smântână în amestecul de ouă. După aceea, toarnă toată compoziția înapoi în oală, și las-o să fiarbă la foc mediu spre mic, până când amestecul se îngroașă. Este important să amesteci încet în tot acest timp. Odată ce crema s-a îngroșat, stinge focul. Adaugă extractul de vanilie și amestecă pentru ultima dată.

Se toarnă apoi crema într-un bol și se acoperă cu folie alimentară. Pentru a nu forma crustă, asigură-te că folia atinge crema de patiserie. Se lasă la răcit la temperatura camerei, iar apoi la rece pentru 1-2 ore la frigider. Înainte de utilizare, crema de vanilie simplă necesită a fi bătuta încă o dată cu mixerul pentru a-și recupera cremozitatea și textura mătăsoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *