Prima pagină » Culinar » Cremă de vanilie cu unt. Un deliciu extraordinar din două ingrediente

Cremă de vanilie cu unt. Un deliciu extraordinar din două ingrediente

17 feb. 2023, 12:40,
BZI.ro, în Culinar

Crema de vanilie cu unt americană este una dintre cele mai ușor de făcut. Este compusă din două ingrediente principale: unt și zahăr pudră. Glazura de cremă de unt cu vanilie este rapidă și ușoară. Această rețetă este baza pentru multe torturi.

Pentru a pregăti prăjitura, zahărul pudră trebuie cernut. Se bate totul cu ajutorul unui mixer. Adăugați extract de vanilie pentru a aromatiza crema. Dacă crema este prea tare, o puteți subția cu puțin lapte. Dacă este prea moale, adăugați puțin zahăr pudră. Oricum, crema nu poate da greș. Aceasta este ideală pentru decorarea prăjiturilor sau cupcakes. Este ușor de aplicat și își păstrează forma foarte bine.

Crema de vanilie cu unt. Instrucțiuni pas cu pas

Crema de vanilie cu unt va deveni noua ta glazură preferată. Pentru a o pregăti vei avea nevoie de o  lingură de unt, la temperatura camerei, dar nu prea moale. De asemenea, această cremă necesită zahăr, astfel vei avea nevoie de 4 linguri. În plus va trebui să folosești 4 linguri de frișcă bătută tare, de la 2 la 4 linguri, începeți cu 2 linguri.

În plus, veți avea nevoie de 2 lingurițe de extract de vanilie, sau altă aromă. Mai mult decât atât, v-a trebui să adaugi un vârf de cuțit de sare, acest ingredient este opțional.

Într-un castron mare, folosind un mixer de mână sau în castronul unui mixer vertical, cu atașamentul de bătut, bateți untul ușor înmuiat timp de 5-6 minute sau până când devine ușor și cremos. Adăugați extractul de vanilie, sarea, adăugați acest ingredient dacă doriți pentru a reduce dulceața glazurii și o cană de zahăr pudră.

Se amestecă la viteză medie și se adaugă restul de zahăr pudră, alternând acest lucru cu un strop de frișcă groasă. S-ar putea să nu aveți nevoie de toată frișca, opriți adăugarea de lichid imediat ce ați adăugat tot zahărul de cofetărie și ați ajuns la o consistență fermă, dar ușor de întins, a glazurii.

Cât timp trebuie să bateți frișca? De ce să ții cont atunci când pregătești deliciul

Odată ce tot zahărul de cofetărie a fost amestecat, continuați să bateți la viteză medie timp de 2-3 minute până când devine ușor, cremos și aerisit. Deși puteți adăuga oricând toate ingredientele după ce ați bătut untul, eu prefer să adaug ingredientele suplimentare treptat. Eu încep cu doar 2 linguri de frișcă tare, deoarece cantitatea de lichid de care puteți avea nevoie va fi determinată de cantitatea exactă de ingrediente și de temperatură și umiditate.

În zilele cu umiditate ridicată, pentru a preveni topirea glazurii de cremă de unt, puteți face un raport 50/50 între unt și frișcă. De asemenea, este indicat să adăugați unt cu un procent ridicat de grăsime. Este important să vă asigurați că spălați ouăle înainte de a le folosi, deoarece chiar și cojile aparent curate pot adăposti bacterii dăunătoare. Cel mai bine este să folosiți detergent alimentar și o perie.

Crema de vanilie cu unt este delicată, pufoasă, delicioasă și este făcută din ingrediente simple. Crema de vanilie este o rețetă versatilă, care funcționează pentru o mulțime de prăjituri. Aceasta este rapidă și se pregătește extrem de ușor. Crema este excelentă pentru prăjituri, torturi și ca desert de sine stătător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *