Prima pagină » Culinar » Cremă de mascarpone simplă. Pentru ce este potrivită aceasta?

Cremă de mascarpone simplă. Pentru ce este potrivită aceasta?

01 nov. 2022, 13:00,
în Culinar

O cremă de mascarpone simplă este delicată și nobilă. Are gust de înghețată abia dezghețată. Iar dacă adăugați  fructe de pădure sau ciocolată la această cremă veți obține un desert foarte bun. De asemenea, puteți ajusta cantitatea de zahăr adăugată, precum și proporțiile tuturor ingredientelor.

Singura condiție pentru o cremă delicioasă este ca toate ingredientele să fie adăugate iar produsele trebuie să fie direct din frigider. Bucătarii recomandă să folosiți această cremă ca un strat între celelalte. O astfel de cremă densă este potrivită atât pentru asamblarea cât și pentru netezirea tortului. Consistența acesteia este densă, dulce și gustoasă și își păstrează bine forma. Culoarea este bej deschis, iar textura este netedă și flexibilă. Crema este potrivită pentru umplerea prăjiturilor și pentru partea de sus a tortului.

crema de mascarpone pe o tava

Consistența acesteia este densă, dulce și gustoasă și își păstrează bine forma

Cremă de mascarpone simplă. Cum să pregătești zahăr pudră acasă?

Pentru a pregăti cea mai simplă cremă vei avea nevoie de mascarpone în cantitate de 250 g, unt 80 gr și zahăr pudră aproximativ 50 gr. Multe gospodine folosesc și o linguriță de zahăr vanilat. Astfel, reușesc să obțină o aromă deosebită a desertului.

Apropo, puteți să pregătiți acasă zahărul pudră. Pentru asta vei avea nevoie de un mixer alimentar solid și zahăr obișnuit. Este mai ieftin decât să cumperi zahăr pudră gata preparat. Puteți, de asemenea, să măcinați zahărul într-o mașină de tocat electrică. Puneți zahărul pudră într-un bol în care puteți bate frișca. Se adaugă zahărul vanilat pentru aromă. Puneți untul moale în același bol.

persoana care adauga crema de mascarpone intr-un bol aflat pe masa

Crema este potrivită pentru umplerea prăjiturilor și pentru partea de sus a tortului

Se amestecă praful și untul cu mixerul la viteză mică, astfel încât să nu se împrăștie pe margini. Apoi, la viteză maximă, bateți untul până când devine pufos, aproximativ unu-două minute. Adăugați brânza mascarpone rece și amestecați din nou cu amestecul pregătit la viteză mică. Apoi se bate la viteză maximă. Acest pas durează aproximativ trei minute. Astfel, crema este gata.

Secrete pentru a reuși să pregătești deliciul culinar mai repede

Pentru a reuși mai ușor să decorezi un tort folosind această cremă, pentru ca aceasta să se întindă mai uniform și să nu se rostogolească sub instrumentul de lucru, începeți să asamblați sau să neteziți tortul imediat după ce ați bătut crema.

Multe persoane recomandă să lăsați crema să stea în frigider înainte de a o lucra. Dar marii bucătari nu recomandă acest lucru. Crema rece se va rostogoli sub spatula de nivelare a prăjiturii. Pe de altă parte, frișca proaspăt bătută se va aranja mult mai bine pe prăjitura finită. Cantitatea de zahăr poate fi redusă în funcție de gustul dumneavoastră.

crema de mascarpone pe o farfurie

Bucătarii recomandă să folosiți această cremă ca un strat între celelalte

Untul poate fi topit în cuptorul cu microunde, la setarea corespunzătoare. Citiți instrucțiunile aparatului dumneavoastră pentru a identifica temperatura necesară sau puteți să topiți untul într-o baie de apă.

Care este modul corect de a înmuia untul în baie de apă pentru o cremă de mascarpone simplă? Veți avea nevoie de două recipiente cu diametre diferite. Se toarnă apă în cea mai mare și se pune pe aragaz. Puneți cratița mai mică deasupra, astfel încât să fie scufundată în aproximativ jumătate din apă. Puneți untul tăiat mărunt în tigaie. Apa clocotită va face ca untul să se înmoaie. Se amestecă ușor untul pentru a accelera procesul. De îndată ce bucățile de unt sunt moi, dar nu lichide, scoateți recipientul de pe aragaz.

un bol cu crema de mascarpone cu o capsuna langa un tort

Singura condiție pentru o cremă delicioasă este ca toate ingredientele să fie adăugate iar produsele trebuie să fie direct din frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *