Prima pagină » Culinar » Cremă de mascarpone cu cafea, pentru umplerea torturilor și prăjiturilor

Cremă de mascarpone cu cafea, pentru umplerea torturilor și prăjiturilor

30 sept. 2024, 12:01,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești în căutarea unor rețete de cremă de mascaporne pentru torturi și prăjituri, nu ezita să încerci o umplutură cu cafea. Se prepară simplu și ușor, cu ingrediente puține, perfectă pentru integrarea în desertul preferat.

Rețetele cu cremă de mascarpone pentru tort sunt din ce în ce mai căutate, atunci când timpul nu ne permite să ne aventurăm prea mult în bucătărie. Una dintre aceste umpluturi delicioase este și cea cu cafea, perfectă pentru orice prăjitură cu blat pe care vrei să o faci.

Cum să faci o cremă de mascarpone pentru tort

Mascarpone este o cremă de brânză italiană, care se prepară din lapte de vacă pasteurizat. Este obținută prin încălzirea smântânii lichide până aproape de punctul de fierbere și adăugarea unui acid pentru îngroșare. Acidul tartric, acidul citric sau sucul de lămâie sunt cele mai des folosite pentru a îngroșa smântâna.

Este ideală pentru a da consistență cremelor pentru torturi și prăjituri. Cea mai cunoscută cremă în care se folosește brânza mascarpone este crema pentru torturile tiramisu.

Astfel că, pentru a realiza această cremă de mascarpone cu cafea pentru torturi ai nevoie de următoarele ingrediente: 250 gr de brânză mascarpone, 2 linguri de cafea solubilă, 2 linguri apă fierbinte, 250 ml smântână pentru frișcă, 100 gr zahăr pudră și un praf de sare.

Primul pas constă în încălzirea apei pentru a dizolva cafeaua solubilă în ea. Dacă obișnuiești să consumi cafea dimineața, poți înlocui cafeaua solubilă cu o cafea tare, fiartă la filtru sau espressor. Dar, va trebui să ții cont și de gusturile celor care se vor bucura de crema preparată.

Dacă printre ei este cineva care nu consumă cafea, poți pune pudră de cacao în locul cafelei solubile. Procedezi în același mod, încălzești apa și adaugi pudra de cacao în ea. Mai există și pudra de roșcove, care înlocuiește cu succes pudra de cacao în prăjituri sau torturi.

Instrucțiuni de preparare

Pentru o reușită sigură a cremei de mascarpone pentru tort, dar și pentru reducerea timpului de preparare, atât brânza mascarpone, cât și smântâna pentru frișcă, se vor folosi reci, abia scoase din frigider. La fel și cafeaua solubilă diluată, se va lăsa să se răcească înainte de folosire.

Procedeul de preparare al cremei este simplu și nu necesită mai mult de 2 – 3 minute. Puneți mascarponele în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră. Începe să amesteci, mai întâi la o treaptă a mixerului inferioară. Pe măsură ce amesteci, toarnă din smântâna pentru frișcă până o încorporezi pe toată în crema de brânză.

Apoi, toarnă treptat și cafeaua solubilă dizolvată, amestecând intens. Continuă amestecarea mărind viteza mixerului, până când compozița capătă consistența cremoasă.

Nu amesteca în exces pentru a nu se îngroșa foarte mult crema sau a nu se tăia. Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Pune crema într-un recipient cu capac, un bol sau o caserolă și păstreaz-o la rece până în momentul folosirii.

Iar câteva dintre rețetele de desert foarte simple în care poți folosi această cremă de mascarpone este pentru un tort sau pentru un tiramisu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024