Prima pagină » Culinar » Cremă de lămâie pentru prăjituri cu foi fragede. Trucuri din rețeta gospodinelor pentru cel mai bun desert de casă

Cremă de lămâie pentru prăjituri cu foi fragede. Trucuri din rețeta gospodinelor pentru cel mai bun desert de casă

02 ian. 2024, 16:51,
în Culinar

Iată cum putem pregăti o cremă de lămâie pentru prăjituri cu foi fragede. Prăjiturile cu cremă sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă vrem să facem un desert incredibil de aromat și rafinat, ideală este crema de lămâie. La orice ocazie putem face o prăjitură cu foi fragede, cu cremă de lămâie, iar pentru decor putem folosi fulgi de cocos sau de ciocolată. Rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe. Iată câteva trucuri din rețeta gospodinelor pentru cel mai bun desert de casă.

Cremă de lămâie pentru prăjituri cu foi fragede

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este cea cu cremă de lămâie și foi fragede coapte la dosul tăvii. Crema de lămâie pentru prăjituri cu foi fragede se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta gospodinelor, la final vom obține o cremă fină, aromată și numai bună pentru umplut prăjituri de casă cu foi.

Pe lângă acest desert, putem face și o prăjitură Alcazar, cu două straturi de cremă. La fel de bine îi putem cuceri pe cei de la masă cu o prăjitură însiropată și umplută cu diferite tipuri de cremă. Prăjiturile însiropate au o savoare deosebită, o textură aparte și sunt ideale de servit la mesele festive și nu numai. Aroma acestui desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Crema de lămâie este perfectă pentru niște prăjituri de casă ușoare, gustoase și rafinate. Rețetele sunt simple și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești un desert de casă gustos

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu cremă de lămâie vom avea nevoie de 250 g de făină, 100 g de unt, 50 ml de apă rece, un praf de sare și un ou, ingrediente necesare pentru foi. Pentru crema de lămâie vom folosi 4 ouă, 200 g de zahăr, coaja rasă de la două lămâi, sucul de la două lămâi, 100 g de unt și 2 linguri de amidon.

Mai întâi se pregătesc foile fragede. Într-un bol se amestecă făina și sarea, apoi se adaugă untul, oul și apa rece. Se va obține un aluat ferm și nelipicios. Se împarte în două bile de aluat care se învelesc în folie alimentară și se dau la frigider timp de 30 de minute. După acest timp, se întind cele două bile de aluat pentru a obține două foi subțiri, în formă dreptunghiulară. Se coc la dosul tăvii până devin ușor aurii. Când sunt gata se lasă la răcit și se pregătește crema pentru prăjitură.

Într-un bol se bat spumă ouăle cu zahărul apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și zeama. Se toarnă compoziția obținută într-o cratiță și se adaugă untul și amidonul. Se fierbe crema la foc mic până când începe să se îngroașe. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune o foaie fragedă de aluat într-o tavă și se toarnă jumătate din cantitatea de cremă. Se uniformizează apoi se pune cealaltă foaie de aluat și restul de cremă de lămâie. Se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore apoi se scoate de la rece, se ornează cu fulgi de ciocolată sau cu fulgi de cocos și se porționează pentru a fi servită.

Prăjiturile cu cremă de lămâie sunt aromate, au o textură fină și sunt pe placul multora dintre noi. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *