Prima pagină » Culinar » Cremă de lămâie cu lapte. Prin ce se deosebește aceasta?

Cremă de lămâie cu lapte. Prin ce se deosebește aceasta?

07 feb. 2023, 13:00,
BZI.ro, în Culinar

O cremă de lămâie cu lapte este cel mai bun ingredient pentru orice desert. Aceasta are avantajul de a fi ieftină, de a economisi timp și poate fi realizată de oricine. Principalul lucru este să respectați proporțiile, astfel încât să nu fie prea lichidă și să nu aibă cocoloașe.

O cremă clasică este formată din lapte, amidon, zahăr și gălbenuș de ou. Dar poate avea adesea o aromă neplăcută de ou, care strică întreaga savoare a cremei. Pentru a evita acest lucru, urmați această rețetă, cu coajă de lămâie. Un astfel de adaos este bun nu numai pentru că elimină aroma gălbenușului, ci și pentru că dă un ușor accent de lămâie. Așa că, dacă te pregătești să faci o prăjitură cu cremă, nu uita de coajă. Valoarea energetică și calorică la 100 de grame de cremă este de 186 kcal.

Cremă de lămâie cu lapte. Ingredientele necesare pentru un deliciu savuros

Întâi de toate pregătiți ingredientele. Pentru acestea veți avea nevoie de lapte, gălbenuș de pui, amidon de cartof, porumb, zahăr și coajă de lămâie. Turnați 100 ml de lapte într-un bol, adăugați coaja de lămâie și jumătate din zahăr.

Puneți pe foc mic și încălziți laptele fără să-l aduceți la fierbere. Se amestecă într-un bol restul de zahăr, 1 gălbenuș de ou și 10 grame de amidon. Dacă amestecul este prea sfărâmicios, adăugați o lingură de lapte.

După care turnați laptele încălzit într-un jet subțire în amestecul de gălbenușuri, amestecând. După care strecurați înapoi crema încă lichidă în lingură pentru a îndepărta coaja de lămâie. Crema cu coajă de lămâie este gata, adăugați crema la prăjiturile și deserturile preferate și îngroșați-o în mod constant.

Pentru ce poate fi folosită această cremă deosebită? Recomandările gospodinelor

Tortul cu cremă de lămâie este un desert foarte delicat și ușor. Produsul este foarte popular în Marea Britanie și în America de Nord și are destul de mulți fani și în țara noastră. Crema de lămâie are un gust și o aromă caracteristică specială datorită coajei de lămâie. Pregătirea cremei de lămâie pentru un tort este destul de simplă.

Crema de lămâie poate fi folosită pentru a umple paiele, coșurile, tartele cu cremă. Folosiți pentru biscuiți, pâine prăjită, brioșe sau înghețată. Dacă adăugați jumătate din cantitatea de unt pe care o cere rețeta, crema de lămâie poate fi consumată ca un fel de mâncare de sine stătător și înlocuită cu gem sau dulceață.

Crema de lămâie se combină de minune cu vanilie și scorțișoară, permițându-vă să experimentați și să vă găsiți propria aromă și savoare. În loc de lămâie se pot folosi și alte citrice sau fructe de pădure. Această rețetă se deosebește de crema clasică de lămâie prin introducerea amidonului.

De asemenea, în crema de lămâie cu lapte se poate adăuga gelatină, făină, smântână, lapte, griș, coloranți, arome, dar asta va fi o altă rețetă. Crema delicată de lămâie este un acompaniament excelent pentru clătite, prăjituri cu brânză și alte desertul. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele necesare le veți găsi aproape întotdeauna în frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *