Prima pagină » Culinar » Cremă de gălbenușuri pe abur: Cum să pregătești o prăjitură delicioasă

Cremă de gălbenușuri pe abur: Cum să pregătești o prăjitură delicioasă

22 mart. 2022, 11:25,
în Culinar

Pentru a pregăti un desert delicios poți folosi crema de gălbenușuri pe abur. Conținutul caloric al cremei pentru o prăjitură din gălbenușuri de ou este de aproximativ 127 kcal la 100 g. Indicatorul valorii energetice poate varia în funcție de componentele auxiliare utilizate.

Datorită gălbenușurilor, masa cremoasă obține o nuanță gălbuie bogată. În același timp, untul poate lipsi din compoziția sa. Există multe rețete pentru a crea o astfel de cremă pentru tort. Unele tehnologii sugerează înlocuirea făinii cu amidon. Pentru a spori gustul și proprietățile aromatice, în compoziție se adaugă vanilie, coajă de citrice sau suc. Conform tehnologiei clasice, untul este inclus în cremă. Cu toate acestea, pentru a obține un desert ușor dulce, produsele lactate trebuie excluse din lista de componente.

un bol cu crema de galbenusuri pe abur

Trebuie să știi că o cremă de gălbenușuri pentru prăjitură poate fi preparată cu orice fel de lapte și conținut procentual de grăsime

Cremă de gălbenușuri pe abur: Cum să pregătești desertul

Pentru obținerea cremei, trebuie să fierbi smântână lichidă sau lapte. Astfel, produsele se aduc la fiert într-o cratiță, ulterior scoțând de pe aragaz și răcind până la o stare caldă. Gălbenușurile de ou sunt introduse într-un recipient separat, iar zahărul este amestecat cu făina. În timpul mărunțirii gălbenușurilor, acestora li se adaugă o compoziție uscată în etape, astfel încât amestecul să aibă o consistență uniformă, fără cocoloașe.

După aceea, laptele cald este trimis în masă și amestecat bine. Compoziția pregătită se fierbe din nou la puterea minimă a focului, amestecând-o constant cu o spatulă de lemn. La sfârșitul gătitului, crema trebuie să dobândească o textură groasă. Crema rezultată poate fi folosită pentru a crea eclere, prăjituri, torturi sau orice alte deserturi ușoare.

un bol cu crema de galbenusuri pe abur

Pentru obținerea cremei, trebuie să fierbi smântână lichidă sau lapte

Trebuie să știi că o cremă de gălbenușuri pentru prăjitură poate fi preparată cu orice fel de lapte și conținut procentual de grăsime. Cu toate acestea, o compoziție mai gustoasă se obține atunci când se folosește lapte de cocos. Zahărul poate fi adăugat în cantități mari sau minime, în funcție de preferințele personale.

De ce ai nevoie pentru a pregăti un deliciu culinar perfect

Crema poate fi trimisă la masă sub formă de desert independent sau completată cu prăjituri sau cu un tort. Ai nevoie de unele produse pentru crearea cremei. Printre acestea se numără laptele în jur de 250 ml, făină, aproximativ 54 g, zahăr, 50 g, sare, un praf și gălbenuș de ou, 45 g.

Când adăugi făină în lapte, acesta trebuie să fie complet rece, altfel ingredientul uscat se va aglomera. Aceste produse sunt suficiente pentru a pregăti două porții de mâncare. Poți prepara o cremă din ouă și zahăr granulat urmând câțiva pași.

un bol cu crema de galbenusuri pe abur

Datorită gălbenușurilor, masa cremoasă obține o nuanță gălbuie bogată

Pune întâi gălbenușul de ou într-un recipient mic, adăugă sare și zahăr și amestecă timp de 2 minute. Ulterior, mărunțește conținutul până la omogenizare. Se toarnă laptele și se bat ingredientele cu telul până când masa proteică crește.

Ulterior, trebuie să adaugi făină cernută și să amesteci bine. Pune recipientul pe foc minim și aduce-l aproape de fierbere, amestecând regulat. După care bate crema până la densitatea dorită, oprind focul și răcind consistența.

Pentru a pregăti crema de gălbenușuri pe abur este bine să alegi cu mare grijă produsele. Mai indicat este să folosești lapte și ouă de casă. Există persoane care pregătesc crema din ouă de prepeliță. Această rețetă este la fel de populară și adorată de multe patiserii.

o farfurie cu crema de galbenusuri pe abur

Pentru a spori gustul și proprietățile aromatice, în compoziție se adaugă vanilie, coajă de citrice sau suc


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024