Prima pagină » Stiri si curiozitati » Crema de gălbenele pentru ulcior aduce beneficii? Ce spun medicii

Crema de gălbenele pentru ulcior aduce beneficii? Ce spun medicii

18 mart. 2021, 11:19,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe persoane folosesc crema de gălbenele pentru ulcior, dar și pentru multe alte afecțiuni ale pielii deși nu este tocmai recomandat. Specialiștii în dermatologie susțin că mulți români supraestimează calitățile acestei creme. În compozitia sa, crema de gălbenele conține petrol, parafină lichidă, apă, lanolină, extract de „calendula officinalis“ – gălbenele și metilparaben.

Indicațiile de pe prospect spun că aceasta are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă şi este foarte eficientă în curăţare, hidratare şi tonifiere, ne scapă de coşuri, de eczeme, de micoze, de arsurile solare, celulită, hemoroizi sau leziuni ale pielii.

Este bună crema de gălbenele pentru ulcior?

În ceea ce privește utilizarea cremei de gălbenele pentru ulcior este bine de știut că aceasta nu a fost creată pentru astfel de afecțiuni. Pentru unele persoane ar putea avea un efect benefic însă medicii nu recomandă medicamentul pentru astfel de afecțiuni. În situații de acest gen ochiul trebuie dezinfectat cu un ceai de mușețel și aplicat un unguent recomandat de medici.

Ulciorul (Orjeletul în termeni medicali) este o infecție localizată la nivelul pleoapei, mai exact la baza unei gene sau la nivelul uneia dintre glandele sebacee. De obicei apare sub forma unei umflături mici, roșii și dureroase.

Unguentul recomandat de medici vă poate scăpa de problema fară să rămâneți cu cicatrici sau, mai rău, infecția să se agraveze. Crema de gălbenele a ajuns să fie utilizată de români în tot felul de probleme deși nu este indicată. Anumiți compuși din unguent pot diminua caracterul “natural” al medicamentului. Un exemplu oferit de medicii dermatologi în aceasta privință ar fi parabenii. Acești conservanți sunt întâlniți în mai toate produsele cosmetice deoarece împiedică multiplicarea bacteriilor.

Odată ajunși în corp anumite particule acționează precum hormonii estrogeni și afectează activitatea hormonală. Specialiștii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au indicat o legătură strânsă între un tip de parabeni şi problemele de fertilitate la femei.

Din acest motiv dermatologii recomandă folosirea cremei de gălbenele doar pentru problemele asupra cărora unguentul are efect, cum ar fi ciuperca piciorului.

Beneficiile cremei de gălbenele

Crema de gălbenele este emolienta, are rol antiinflamator și, așa cum s-a dovedit în multe dintre cazuri, foarte eficiența în curățare, hidratare și tonifiere, precum și în rezolvarea celor mai diverse probleme dermatologice, de la acnee, eczeme, micoze până la degerături, arsuri solare, celulită, hemoroizi sau leziuni ale pielii.

Dar se poate dovedi o alegere neinspirată dacă te știi cu un ten sensibil și începi tratamentul fară să consulți un specialist. Cu atât mai mult cu cât textura grasă a cremei nu e indicata defel tipurilor de ten cu tendință de îngrășare.

Crema de galbenele pentru ulcior, dar și pentru multe alte afecțiuni ale pielii, nu este tocmai recomandată și din acest motiv ar trebui mereu consultul unui medic.Dermatologii îi avertizează pe toți cei care nu sunt siguri de efectele pe care le are crema de gălbenele să nu se grăbească să o utilizeze doar pentru că au auzit că face bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *