Prima pagină » Sanatate » Crema de gălbenele: Beneficii multiple din farmacia naturii

Crema de gălbenele: Beneficii multiple din farmacia naturii

25 oct. 2021, 13:32,
BZI.ro, în Sanatate

Crema de galbenele are multe beneficii fiind foarte bună pentru tratarea mai multor afecțiuni. Recomandată de bunici, părinți și chiar prieteni, crema de gălbenele este un produs la îndemâna tuturor ce rezolvă diverse probleme. Care este secretul folosireii Calendulei, denumirea latinească pentru gălbenele?

De regulă, unguentul se folosește pentru cicatrizarea rănilor. Folosită mult timp doar de persoanele mai în vârstă, aceasta a devenit un remediu pentru diverse probleme. Eficiența sa se datoriază unei combinații deosebite de elemente din extractul de gălbenele, care contribuie la regenerarea celulară a pielii.

recipient cu crema de galbenele si floarea de galbenele

Crema de gălbenele: Beneficii pentru hidratarea pielii și tratarea coșurilor

Pe piață, există mai multe produse bazate pe gălbenele. Crema de gălbenele este un bun hidratant datorită texturii groase pe care o are. Aceasta este de obicei recomandată persoanelor cu pielea uscată. Folosită mai mult în perioada rece a anului, tot mai multe persoane spun că aceasta calmează uscăciunea mâinilor și a buzelor.

Gălbenele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri în scopuri medicinale. Pentru a-și păstra efectul sau terapeutic, gălbenele se recoltează atunci când florile acesteia sunt deschise.

În perioada în care Calendula este culeasă, aceasta emană uleiuri benefice. Specialiștii susțin că o cremă pe baza acestei plante nu trebuie să lipsească din casa nimănui.

Crema de galbenele poate fi folosită și pentru tratarea coșurilor. Aceasta are un efect antibacterian și cicatrizant ce ajută vizibil la tratarea coșurilor.

Atât crema cât și uleiul de gălbenele este eficient atunci când apar iritații mici sau pielea devine mai sensibilă. Pentru a depăși aceste probleme este suficient să aplicați o cantitate mică de cremă pe locul iritat și să lașați ca produsul să pătrundă în piele.

Datorită acestei creme se pot calma arsuri, înțepături de țânțari și chiar ulcerații. Multe femei folosesc crema de gălbenele pentru tratarea vergeturilor în urma sarcinii. Aplicarea cremei în mod regulat îmbunătățește considerabil aspectul pielei și elasticitatea acesteia.

petale uscate de galbenele si cutie cu crema de galbenele

Cremă și ceai de gălbenele pentru afecțiunile sistemului digestiv

Afecțiunile ce pot fi tratate cu ajutorul acestei plante nu se rezumă doar la cele de pe suprafața pielii. Dacă folosiți și ceaiul de galbenele rezultatele pot fi uimitoare. Picăturile de gălbenele contribuie benefic la tratarea afecțiunilor la nivelul sistemului digestiv, acționând ca și un calmant. De asemenea, ceaiul poate fi folosit ca un remediu pentru răceală sau gripă.

Multe persoane folosesc și pansamentele cu gălbenele, acestea fiind utilizate pentru a trata infecțiile fungice ale picioarelor, ochilor, a gurii sau a pielii. Unele femei cu vârste între 20 și 40 de ani, dar și unii bărbați folosesc gălbenelele pentru tratarea candidei. Pentru un tratament cât mai eficient, gălbenelele se consumă sub forma unui ceai, înainte de fiecare masă.

Crema de gălbenele poate fi folosită și pentru tratarea ulciorului, însă aceasta nu a fost creată pentru astfel de afecțiuni. Pentru unele persoane ar putea avea un efect benefic însă medicii nu recomandă medicamentul pentru astfel de afecțiuni.

bol cu untura si flori de galbenele

Cum era preparată crema de gălbenele de bunicii noștri

Cei care și-au petrecut copilăria la bunici cu siguranță au adunat măcar o dată aceste plante. După ce le culegeau, bunicii noștri le mărunțeau cu mare grijă, ulterior acestea fiind topite în untură.

De asemenea, pentru prepararea cremei de gălbenele se folosea și untdelemn. La final se obținea aceeași consistență unsuroasă sub formă unui unguient.

Mulți bătrâni foloseau planta pentru infuzii și  o uscau la soare.

ceana cu ceai de galbenele si flori de galbenele pe o masa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *