Prima pagină » Culinar » Cremă de ciocolată pentru eclere. Cum să obții un desert de casă irezistibil

Cremă de ciocolată pentru eclere. Cum să obții un desert de casă irezistibil

08 sept. 2023, 12:40,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o cremă de ciocolată pentru eclere. Eclerele sunt pe placul tuturor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să obții un desert de casă irezistibil.

Cremă de ciocolată pentru eclere

Când vine vorba de desert, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert rafinat, cremos și extrem de gustos, putem face niște eclere.

Pentru a obține un desert perfect, trebuie să facem mai întâi o cremă de ciocolată pentru eclere. Crema se pregătește rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Pe lângă niște eclere de casă putem face pentru cei dragi și niște gofre umplute cu ciocolată sau cu cremă de vanilie. Pentru iubitorii de deserturi rafinate și cu un aspect deosebit, ideală este o prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie. Aceasta are o savoare aparte și va aminti tuturor de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Rețeta cu care vei obține desertul perfect

Dacă vrem să facem niște eclere de casă cu ciocolată vom avea nevoie de 70 ml de lapte, 100 ml de apă, 70 g de unt, 90 g de făină, 3 ouî, 1 linguriță de zahăr și 1 praf de sare. Pentru crema de ciocolată vom folosi 150 g de ciocolată, 600 ml de smântână, 60 g de zahăr pudră vanilat și 20 ml de rom sau coniac. Pentru glazură vom avea nevoie de 150 g de ciocolată, 2 linguri de ulei și 2 lingurițe de ciocolată pentru decor.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru eclere. Într-o cratiță se pune laptele la fiert împreună cu apa, zahărul, untul și puțină sare. Când laptele începe să se umfle, iar untul este topit se dă la foc mic și se toarnă făina, amestecând continuu. După ce se formează un aluat cu o textură cremoasă se ia de pe foc și se lasă la răcit. După aceea se pune aluatul în mixer împreună cu 3 ouă și se amestecă foarte bine. Aluatul obținut se pune într-un poș și se formează eclere pe care le punem într-o tavă întinsă.

Se pun cojile de eclere la cuptor timp de 20 de minute. După aceea se înțeapă eclerele cu o scobitoare. Eclerele se mai lasă la cuptor până când se rumenesc ușor și sunt lucioase la suprafață. Se lasă cojile de eclere la răcit apoi se taie în jumătate. După aceea se pregătește crema de ciocolată. Se taie ciocolata în bucățele apoi se pune la topit într- cratiță împreună cu smântâna. Se amestecă ciocolata ușor și se fierbe la foc mic timp de 15 minute. Când ciocolata cu smântână este gata se adaugă coniacul, se amestecă apoi se pune crema la frigider pentru câteva ore.

Ulterior se pregătește frișca făcută din smântână și zahăr pudră. Se mixează foarte bine apoi se toarnă peste crema  de ciocolată și se amestecă foarte bine. Următorul pas constă în pregătirea glazurii. Se topește ciocolata la bain marie și se adaugă 2 linguri de ulei. Se glazurează părțile superioare ale eclerelor cu sos de ciocolată și se lasă pe un grătar să se întărească. Ultimul pas constă în asamblarea eclerelor. Se vor umple cojile de eclere cu cremă de ciocolată folosind un poș, iar peste cremă se așază cojile glazurate cu ciocolată.

Se lasă eclerele la frigider pentru câteva ore apoi se scot pentru a fi servite. Cu siguranță vom obține un desert pe placul tuturor celor de la masă. Eclerele cu cremă de ciocolată sunt delicioase, aromate și ușor de făcut acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`