Prima pagină » Culinar » Cremă de ciocolată cu unt, pentru torturi și prăjituri!

Cremă de ciocolată cu unt, pentru torturi și prăjituri!

07 oct. 2024, 14:57,
Redacția BZI în Culinar

Crema de ciocolată cu unt este ingredientul ideal pentru torturi și prăjituri gustoase. Cu o textură bogată și catifelată, această cremă adaugă fiecărui desert un gust intens de ciocolată, perfect echilibrat de finețea untului. Alegerea perfectă pentru straturi de tort, glazuri sau umpluturi.

Crema de ciocolată cu unt pentru torturi și prăjituri este un preparat esențial în cofetărie, apreciat pentru textura sa fină și gustul său bogat. Această cremă adaugă un strat suplimentar de savoare deserturilor tale preferate, fie că vorbim de torturi aniversare, prăjituri festive sau delicii de zi cu zi. Ușor de preparat și versatilă, poate fi folosită pentru a umple, decora sau glazura orice desert.

Cum să faci o cremă de ciocolată cu unt delicioasă

Crema de ciocolată cu unt este o cremă aparel pentru Doboș sau alte torturi, prăjituri, fursecuri și această cremă face parte din categoria de creme aparel. Acestea au două componente, o bază din ou și zahăr, care se gătește pe baie de abur sau Bain Marie și unt moale.

Untul se încorporează după răcirea bazei cremei, nu se pune în compoziția fierbinte. Se poate face cremă aparel de vanilie, de cacao, de lămâie sau portocale, de cafea, perfecte pentru a fi folosite și ca o glazură.

Crema de ciocolată cu unt este chiar celebra cremă pentru Doboș, vestitul tort unguresc care face și azi furori în lumea întreagă. Pentru această cremă este foarte important ca untul să fie cu minim 80% grăsime și pe care să-l scoateți din frigider cu măcar 8 – 10 ore înainte de folosire. El trebuie să ajungă la temperatura camerei, să fie moale și cremos.

Folosiți și o ciocolată amăruie de calitate cu min 50% cacao. Nu vă încurcați cu ciocolatele ieftine de menaj tip bloc deoarece nu veți obține o cremă fină și gustoasă.

Astfel că, aveți nevoie de 5 ouă medii a câte 55 – 60 gr bucata, 250 gr zahăr, 250 gr ciocolată amăruie de calitate, 1 praf de sare, ½ linguriță extract de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat, 50 gr pudră de cacao, 350 gr unt cu min. 80% grăsime care să fie moale, la temperatura camerei.

Instrucțiuni de preparare

Baza cremelor aparel este mixul de ouă cu zahăr, puteți lucra cu un bol metalic care poate fi așezat pe baie de abut. Se sparg ouă întregi peste care se pun zahărul, sarea și vanilia, apoi se amestecă toate cu telul.

Se alege o cratiță peste care să se așeze perfect bolul metalic, se pune în aceasta apă de vreo 3 degete și se așteaptă ca aceasta să fiarbă. Se reduce focul și se așează deasupra ei castronul metalic cu mixul de ouă și zahăr.

Stratul de apă nu trebuie să vă atingă fundul bolului de deasupra. Astfel am creat o baie de abur care va genera căldură în mod omogen.

Se amestecă constant mixul de ouă pe abut cu ajutorul unui tel, gătirea acestei creme la abur făcându-se până ce compoziția trece de 74°C. Acesta este punctul de siguranță pentru ouă crude, cel mai indicat este să folosiți un termometru de bucătărie. Când baza de cremă se îngroașă un pic și îmbracă spirele telului, atunci crema aparel este gata.

Se pregătește ciocolata, astfel că trebuie să se topească complet în crema fierbinte, să nu rămână bucățele în ea, apoi se lasă la răcorit până ce ajunge la temperatura camerei, durează cam 2 – 3 ore.

Între timp se mai amestecă în ea ca să nu facă pojghiță la suprafață. Puteți adăuga și fructe peste această cremă atuncă când o veți folosi în torturi sau prăjituri.

Pasul următor constă în încorporarea untului în crema de ciocolată, astfel că se pune în mixer untul moale și se bate pentru 5 – 6 minute ca să devină cremos și spumos.

Se adaugă apoi cacao pudră cernută și se mai mixează un pic, apoi se pun treptat câte 2 linguri din baza de cremă cu ciocolată pentru untul spumat cu cacao. Se mixează scurt după fiecare tranșă, apoi se continuă în acest mod, până ce toată baza de cremă a fost încorporată în unt.

Crema de ciocolată cu unt trebuie să fie moale, spumoasă, netedă și lucioasă, în cazul în care se taie, se bate cu mixerul pentru încă 10 – 15 minute, până redevine cremoasă și omogenă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 noiembrie 2024
30 noiembrie 2024