Prima pagină » Culinar » Cremă de ciocolată cu mascarpone, ideală pentru torturi și prăjituri

Cremă de ciocolată cu mascarpone, ideală pentru torturi și prăjituri

29 mart. 2022, 14:26,
în Culinar

Crema de ciocolată cu mascarpone o puteți utiliza în torturi, cât și în diferite prăjituri. Este ușor de preparat, fiind gata în 30 minute. Pentru un tort delicios, puteți apela la rețeta de blat din pandișpan. Dacă veți ține cont de toate sfaturile, veți obține un blat pufos și gustos.

De multe ori ne place o cremă atât de mult, încât dorim să o folosim la mai multe prăjituri. Cu toate acestea, nu toate sunt atât de versatile. În schimb crema de ciocolată cu mascarpone poate fi utilizată în numeroase combinații.

Cremă de ciocolată cu mascarpone, rețetă simplă și rapidă

Crema de ciocolată cu mascarpone este ideală pentru torturi, prăjituri sau fursecuri. Din rețetă veți obține aproximativ 750 grame de compoziție, gata în aproape de 30 minute. Într-o cratiță veți pune 150 mililitri de smântână de minimum 30 la sută grăsimi. Când va ajunge la punctul de fierbere veți adăuga 260 grame de ciocolată neagră. Amestecați timp de 2 minute până se topește complet. O lăsați la răcit, până ajunge la temperatura camerei. În timpul acesta amestecați 350 grame de mascarpone cu 50 grame zahăr pudră. Când compoziția de ciocolată ajunge la temperatura camerei, o încorporați câte puțin cu crema de mascarpone. La final adăugați o linguriță de pastă sau o esență de vanilie mixând timp de 30 secunde. Crema se poate folosi imediat în prăjituri sau se poate păstra la frigider. Dacă o veți lăsa la rece, se va întări și înainte de a o folosi va trebui să o mixați din nou preț de câteva secunde.

Blat de tort pufos din pandișpan

Crema poate fi folosită pentru a umple un tort cu blat din pandișpan. Pentru prepararea acestuia, într-un bol veți amesteca șase gălbenușuri cu un vârf de sare. Albușurile se vor bate spumă cu un mixer, apoi se adaugă 150 grame zahăr și se continuă mixarea. Când amestecul obținut va fi ferm, lucios și nu va curge din vas se vor adăuga gălbenușurile, amestecând cu o spatulă de sus în jos. Câte puțin, se adaugă 150 grame făină până ce se va obține un aluat spumos. Consistența acestuia ar trebui să fie ca o frișcă. 

Compoziția se toarnă într-o tavă sau formă pentru tort rotundă tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Cuptorul trebuie preîncălzit, iar blatul trebuie lăsat aproximativ 25 minute. Pentru a verifica când este gata, băgați o scobitoare în compoziție. Dacă nu este lipită de ea compoziție când o scoateți, blatul este gata. Pentru a-l umple este bine să îl pregătiți cu o zi înainte. De asemenea, pentru a-l putea tăia mai bine, puteți să îl țineți la congelator timp de o oră. 

Pentru a obține un blat cât mai pufos, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. Nu trebuie să deschideți cuptorul în primele 20 minute, vasele unde preparați compoziția să fie uscate, să nu aibă urme de apă sau grăsimi pe ele. Ouăle folosite trebuie să fie neapărat proaspete. După ce tăiați tortul îl puteți însiropa pentru un blat mai moale și aromat.

Pe lângă crema de ciocolată cu mascarpone, mai puteți încerca și crema de vanilie cu mascarpone pentru a umple blatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *