Prima pagină » Culinar » Cremă de ciocolată cu frișcă. Umplutura perfectă pentru cele mai bune prăjituri de casă

Cremă de ciocolată cu frișcă. Umplutura perfectă pentru cele mai bune prăjituri de casă

21 sept. 2023, 11:42,
în Culinar

Multe doamne pricepute în bucătărie vor să afle cum pot pregăti o cremă de ciocolată cu frișcă. Pentru a obține niște prăjituri rafinate, gustoase și cu un aspect deosebit, trebuie să facem mai întâi o cremă delicioasă și fină. Iată cum să faci acasă umplutura perfectă pentru cele mai bune prăjituri de casă.

Cremă de ciocolată cu frișcă

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pee placul multora dintre noi sunt prăjiturile cu cremă și blat însiropat. Una dintre cele mai gustoase creme este cea de ciocolată cu frișcă. Ideală la orice tip de prăjitură sau de tort, aceasta va completa savoarea desertului și o va face să fie irezistibilă pentru toți cei de la masă.

Pe lângă prăjiturile cremoase, putem să îi surprindem pe cei dragi și cu niște gofre pufoase umplute cu dulceață sau cu fructe proaspete. La fel de îndrăgite sunt și gogoșile pufoase, făcute cu lapte, cu unt și cu ouă. Rețetele de desert sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Pentru iubitorii de delicii făcute ca în vremea copilăriei, putem să facem o negresă cu vișine. Aromata prăjitură îi va cuceri pe toți cei de la masă. Crema de ciocolată cu frișcă este alegerea perfectă pentru orice tip de prăjituri de casă. Această cremă va transforma un desert banal într-un adevărat spectacol culinar. Crema poate fi folosită și pentru a glasa în ciocolată niște mini prăjituri delicioase. La fel de bine putem orna un chec pufos cu cremă de ciocolată sau putem umple niște eclere cu această cremă. Rețetele sunt diverse, rafinate și spectaculoase.

Rețeta cu care vei obține o cremă perfectă pentru prăjituri

Dacă vrem să facem acasă o cremă de ciocolată cu frișcă vom avea nevoie de 400 g de ciocolată, 450 ml de frișcă, 1 praf de sare, esență de vanilie, de rom sau alte arome, în funcție de preferințe, și 50 g de unt.

Se pune frișca într-un vas la foc mic și se lasă până când se încălzește. Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune în frișcă apoi se ia vasul de pe foc. Se toarnă esența de vanilie, se pune untul și un praf de sare. Se amestecă foarte bine cât crema este încă fierbinte. După ce toate ingredientele s-au întrepătruns, se lasă crema la răcit apoi se mixează foarte bine pentru a avea o textură fină.

Delicioasa cremă de ciocolată cu frișcă este ideală pentru prepararea unor prăjituri și fursecuri de casă, dar poate fi folosită și la torturile aniversare. Această cremă se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culnar va fi garantat. Acest deliciu poate avea numeroase arome. În crema de ciocolată cu frișcă putem pune esență de rom, esență de vanilie, de mentă și multe altele, în funcție de preferințe. Crema de ciocolată cu frișcă post fi folosită și la umplerea clătitelor sau a unor gofre pufoase. La fel de bine putem folosi crema și pentru a pregăti o ruladă gustoasă, aromată și cu un aspect deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024