Prima pagină » Sanatate » Cremă de brusture făcută în casă! Cel mai bun tratament împotriva durerii lombare

Cremă de brusture făcută în casă! Cel mai bun tratament împotriva durerii lombare

07 aug. 2024, 09:28,
în Sanatate

Crema de brusture făcută în casă este cunoscută pentru efectele pe care le are împotriva durerilor de spate. Această cremă este făcută dintr-o plantă numită brusture care are efecte terapeutice și curative.

Crema de brusture făcută în casă se prepară foarte ușor și rapid, în doar două ore, după care se poate folosi pe corp pentru toate zonele în care simțiți durere dar mai ales pentru zona lombară.

Cremă de brusture făcută în casă

Pentru a obține această cremă de brusture aveți nevoie de o mână de frunze de brusture, 1 litru de ulei de gătit, poate fi ulei de măsline, seu de oaie, untură de porc, 5 picături de ulei esențial de eucalipt sau de mentă, o mână de sunătoare și o bucată de ceară de albine naturală.

Primul pas este să puneți frunzele de brusture în apă cu sare și bicarbonat pe care le lăsați 20 de minute după care se spală fiecare frunză, se clătește, se usucă pentru ca mai apoi să fie mărunțită.
Într-un ceaun se pune uleiul să se încălzească la foc mic, apoi puneți frunzele de brusture mărunțite la mână. Nu se folosește cuțit sau alt metal!

Din 15 în 15 minute amestecați frunzele cu o lingură de lemn. Când frunzele s-au topit se adaugă frunzele de sunătoare și după alte 15 minute se strecoară tot uleiul lăsând planta deoparte.
Se adaugă în uleiul strecurat ceara de albine și când s-a topit se pun la alegere 5 picături de ulei esențial de eucalipt sau ulei esențial de mentă. Se recomandă să se scoată frunzele înainte de a pune ceara de albine pentru a nu se întări ceara din plante cu ele.

Compoziția se pune în borcane de sticlă, spălate și uscate apoi se depozitează într-un loc răcoros. Apoi se lasă crema în forma ei naturală ca miros și consistență.

Proprietățile acestei plante

Brusturele, mai cunoscut și drept bruscălău, catfalan, lipan sau scaiul-oii, este o buruiană întâlnită peste tot în România și în lume, fiind o specie invazivă. Crește și până la 3 metri. Rădăcina și frunzele de brusture sunt comestibile. În trecut, ele erau consumate frecvent în Europa, dar acum fac parte în principal din bucătăria japoneză și cea coreană, în restul lumii fiind consumate mai mult pentru proprietățile lor curative. Totuși, brusturele, datorită proprietăților sale, a revenit recent în gastronomie ca parte a dietelor macrobiotice după cum s-a întâmplat cu rostopasca.

Frunza de brusture e considerată ca având beneficii pentru durerile de articulații, îmbătrânirea pielii, acnee și chiar dureri de stomac.  Unele dintre aceste beneficii ale brusturelui sunt confirmate și de știința modernă. De pildă, fibrele din rădăcina de brusture au capacitatea de a încorpora compuși toxici, inclusiv cei absorbiți pe cale orală, ușurând eliminarea acestora. Alte studii au indicat că rădăcina de brusture poate reduce formarea acidului litocolic, care este hepatotoxic și are chiar potențial carcinogen. Analizele au arătat că ea conține și mai multe tipuri de antioxidanți puternici, care protejează celulele organismului de acțiunea radicalilor liberi.

Brusturele este recomandat ca supliment persoanelor care suferă de afecțiuni stomacale, în principal ulcer, deoarece protejează mucoasa stomacală. De asemenea, dacă vă confruntați cu durere de spate sau de picioare, puteți folosi o cremă de brusture din comerț sau o cremă de brusture făcută în casă, cea din urmă este făcută doar cu ingrediente naturale și eficiente.

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Furtunile lovesc jumătate din țară, inclusiv Capitala. Vânt turbat și ploi torențiale
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
George Simion i-a surprins pe toți cu gestul său! Ce a făcut cu o săptămână înainte de alegeri
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025