Prima pagină » Sanatate » Cremă de brusture. Beneficii miraculoase pentru piele și cum să o utilizezi eficient
Cremă de brusture. Beneficii miraculoase pentru piele și cum să o utilizezi eficient

Cremă de brusture. Beneficii miraculoase pentru piele și cum să o utilizezi eficient

09 nov. 2023, 10:00,
în Sanatate

Brusturele este o plantă cu puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Crema de brusture are beneficii care ajută și la reglarea sebumului, ceea ce este deosebit de util pentru pielea grasă, uleioasă sau cu descuamare. Vitaminele și mineralele din rădăcina de brusture pot inversa semnele îmbătrânirii pielii, calma acneea și eczema și chiar detoxifia pielea.

Ce beneficii are crema de brusture asupra pielii

Rădăcina de brusture a fost folosită în alimentație și medicină timp de mii de ani. Această plantă are denumirea științifică Arctium lappa și arată ca o buruiană, având frunze inimă ondulate și înflorește din iunie până în octombrie. Extractul din rădăcini, frunze și semințe de brusture este folosit în scopuri medicinale, fiecare având utilizări valoroase. În Japonia, brusturele este cultivat pe scară largă pentru rădăcini, care sunt folosite în preparate delicioase precum stir-fry cu morcovi, servit cu sos de soia. În majoritatea celorlalte țări, rădăcina de brusture este foarte apreciată în produsele de îngrijire a pielii, recunoscută pentru efectele sale miraculoase.

Rădăcina de brusture este eficiența datorită nutrienților pe care îi conține din abundență. De fapt, rădăcina de brusture conține antioxidanți puternici precum acizii fenolici, luteolina și quercetina, precum și minerale esențiale pentru piele, cum ar fi fierul, magneziul, manganul, seleniul, zincul și calciul. Datorită mineralelor și vitaminelor sănătoase menționate mai sus, crema de brusture are beneficii în ameliorarea, detoxifierea sau corectarea anumitor afecțiuni ale pielii. Prin urmare, este folosită pentru tratarea acneei, eczemei și psoriazisului, bazându-se pe proprietățile sale antioxidante, capacitatea de detoxifiere a sângelui și îmbunătățirea circulației, pentru un nivel optim de sănătate a pielii. De fapt, un studiu din 2008 a constatat că utilizarea extractului de rădăcină de brusture a redus semnificativ ridurile. În același timp, crema de brusture ajută și la detoxifierea pielii, îmbunătățind semnificativ metabolismul stratelor exterioare ale pielii, oferind un efect anti-îmbătrânire puternic.

Cum poate fi utilizat brusturele

Cel mai bun mod de a obține beneficiile rădăcinii de tătăneasă este să o folosiți în mod corespunzător. Pentru afecțiuni ale pielii, detoxifiere sau îngrijirea pielii, este cel mai bine să o aplicați extern sub formă de cremă sau unguent. Datorită puterii sale unice de vindecare a pielii, acest ingredient a fost adăugat în produsele de îngrijire a pielii, în special în produsele pentru tratarea acneei, fiind potrivite pentru pielea predispusă la acnee. Împreună cu alte ingrediente precum uleiul de arbore de ceai, aloe vera și rădăcina de tătăneasă, cremele cu brusture îți vor face pielea mai catifelată și mai netedă.

Uleiul de brusture este o alegere bună și pentru îngrijirea parului, și poate fi aplicat direct pe scalp sau utilizat în șampoane și balsamuri. Pentru a purifica și detoxifia sângele, și a regla nivelul de glucoză, efectele rădăcinii de tătăneasă pot fi administrate intern sub formă de capsule sau pastile. În bucătărie, rădăcina de brusture poate fi decojită, fiartă în apă și apoi poate fi consumată ca legumă în mesele de zi cu zi.

În concluzie, capacitatea brusturelui de a contribui la frumusețea pielii este recunoscută de mult timp. Aceasta nu doar că ajută pielea să arate mai tânără, dar contribuie și la purificarea și detoxifierea pielii prin promovarea circulației sângelui la suprafața pielii, îmbunătățind calitatea și structura pielii și tratând afecțiuni ale pielii precum eczema și acneea. Cu toate acestea, este important să fii conștient de posibilele efecte secundare ale rădăcinii de brusture, printre care regăsim dermatita de contact și reacțiile alergice. Prin urmare, utilizatorii trebuie să acorde atenție alegerii produselor de la producători de încredere, în combinație cu extracte din alte plante medicinale naturale prețioase și ingrediente active de nouă generație pentru a ajuta la curățarea pielii în profunzime, fără a lăsă senzația de strângere după spălare. Aceste produse de îngrijire a pielii vor ajuta la curățarea murdăriei și a sebumului din pori, îndepărtand excesul de ulei de pe piele, elimină bacteriile și reduc acneea, precum și la îngrijirea și refacerea daunelor cauzate de acnee, estompând petele și cicatricile. Astfel, crema de brusture are beneficii care ajută la menținerea umidității în piele, la menținerea pH-ului echilibrat al pielii și la uniformizarea și catifelarea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *