Prima pagină » Culinar » Crema de brânză pentru prăjituri! Ai nevoie de doar trei ingrediente!

Crema de brânză pentru prăjituri! Ai nevoie de doar trei ingrediente!

06 ian. 2025, 11:28,
Redacția BZI în Culinar

Când vine vorba de o cremă de brânză pentru prăjituri, este important să știi că alegerea greșită a brânzei poate transforma rezultatul final în cu totul altceva decât ți-ai dorit. Nu poți obține cea mai fină textură la un cheesecake dacă utilizezi brânză de vaci, dar nici cel mai dietetic desert dacă folosești mascarpone. Trebuie să știim cum să alegi tipul de brânză potrivit scopurilor tale.

Crema de brânză este potrivită mai multe tipuri de deserturi. Se poate folosi ca umplutură pentru tortul de morcovi, tortul de vanilie sau de lămâie, de asemenea merge foarte bine și cu tortul de ciocolată. Se prepară ușor, cel mai important lucru fiind ca înainte de a folosi ingredientele, să fie lăsate la temperatura camerei pentru a avea o textură moale.

Crema de brânză pentru prăjituri

Se poate face o cremă de brânză din doar 3 ingrediente, pentru prăjituri și torturi. Aceasta este foarte versatilă și se face foarte ușor, nu necesită fierbere și poate fi baza altor creme, totul rămânând la imaginația și gustul celui care o face.

Poți umple prăjituri, torturi, biscuiți sau ca adaos la tarte și checuri. Paradoxal poate ca ceva atât de simplu să fie atât de bun. Ai nevoie doar de 115 gr unt la temperatura camerei, 350 gr zahăr pudră , 2 linguri extract de vanilie și 225 gr cremă de brâză Philadelphia.

Într-un bol încăpător se pune untul cu extractul de vanilie și zahărul pudră, se bat împreună cu ajutorul unui mixer până se omogenizează și se spumează. Se adaugă apoi crema de brânză se bate 1-2 minute atât cât să se încorporeze și să fie lucioasă la suprafață. Umple cu ea ce îți place și ce îți dorești, de la checuri la prăjituri, de la biscuiți sau foi de plăcintă, fiind o cremă simplă, rapidă și bună.

Tipuri de brânzeturi pentru deserturi

Urda este ideală pentru deserturi ușoare și pască, fiind o brânză dulce, fără sare, cu un conținut redus de grăsimi și implicit cu puține calorii. Are aport proteic mare, se găsește ușor atât în magazine, cât și în piață și este accesibilă ca preț. Textura urdei nu este cea mai cremoasă, așa că dacă vreți să o folosiți pentru o cremă sau cheesecake, e bine să o pasați cu un blender de mână pentru a obține o consistență fină.

Brânza president este perfectă pentru creme de tort și rulade, fiind cremoasă și untoasă și de aceea e ideală pentru creme de tort și deserturi unde ai nevoie de o consistență stabilă și omogenă. Este o alegere bună pentru deserturi stratificate sau prăjituri unde crema trebuie să-și păstreze forma.

Mascarpone este preferata multor gospodine pentru deserturi bogate și decadente. Textura cremoasă și gustul delicat o fac perfectă pentru tiramisu și creme de tort sau prăjituri.

Dacă faci o cremă cu frișcă și mascaporne, adaugă-l mereu la final și amestecă-l ușor, altfel se poate separa în zer și unt. Dacă vrei o textură cremoasă și decadentă în deserturile tale, este foarte bine să știi ce cremă de brânză pentru prăjituri să alegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 ianuarie 2025
07 ianuarie 2025