Prima pagină » Magazin » Creditele online: diferenţele care le separă de creditele clasice şi riscuri. Tot ce trebuie să ştii înainte de a decide să iei un credit online
Creditele online: diferenţele care le separă de creditele clasice şi riscuri. Tot ce trebuie să ştii înainte de a decide să iei un credit online

Creditele online: diferenţele care le separă de creditele clasice şi riscuri. Tot ce trebuie să ştii înainte de a decide să iei un credit online

06 sept. 2023, 13:58,
în Magazin

Odată cu destabilizarea economiei în ritm tot mai accelerat, nevoia de surse suplimentare de venit a devenit şi ea tot mai stringentă. Dacă ai nevoie de o sursă de bani în plus, dar nu-ţi permiţi încă un loc de muncă, probabil că gândul de a contracta un credit nu-ţi este tocmai străin. Iar dat fiind că în ultima vreme creditele online încep să devină tot mai populare, acest articol vine să te informeze cu privire la implicaţiile unui credit online, astfel încât să poţi decide informat dacă este o opţiune potrivită pentru nevoile tale.

Ce este creditul online: diferenţe faţă de creditele bancare şi riscuri de care ar trebui să ştii

În România, creditele online sunt acordate de IFN-uri (instituţii financiare non-bancare,) acestea oferind cu împrumut sume mici de bani, chiar dacă, în ultimii ani, şi băncile tradiţionale au început să adopte tehnologia necesară oferirii unui credit în regim online. Dacă iei în calcul să contractezi un credit online de la un IFN, iată care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le ştii înainte:

Diferenţe între creditele bancare şi cele făcute prin IFN-uri:

Împrumuturile de la instituţiile financiare non-bancare şi cele de la băncile tradiţionale diferă în moduri semnificative, însă iată care sunt cele mai importante diferenţe pe care să le ai în minte atunci când decizi să contractezi un împrumut:

Suma

Spre deosebire de băncile tradiţionale, instituţiile financiare non-bancare oferă sume mai mici de bani. Acest lucru le face să fie alegerea perfectă atunci când ai nevoie de o anumită sumă de bani.

Timpul

Spre deosebire de sistemul bancar clasic, IFN-urile oferă o perioadă atât de rambursare, cât şi de aşteptare a aprobării mai mică, fiind astfel perfecte dacă ai nevoie de un credit online urgent, care să-ţi acopere nevoile financiare de moment.

Gradul de flexibilitate

Spre deosebire de bănci, creditele luate prin IFN-uri sunt mai flexibile, variind nu doar opţiunile de credit şi termenii de rambursare, ci şi la nivel de criterii de eligibilitate, aceste instituţii luând în calcul, spre deosebire de bănci, şi alte aspecte pe lângă istoricul de creditare.

Confortul mai ridicat

Spre deosebire de creditul obişnuit, pentru care este necesar să te deplasezi la cea mai apropiată sucursală a unei bănci, atunci când îţi doreşti să contractezi un credit online o poţi face simplu şi rapid, din confortul propriei case. Tot ce ai nevoie sunt câteva click-uri şi acces la internet.

Trasparenţă

În prezent, majoritatea furnizorilor de credite online au pe site calculatoare care te ajută să verifici înainte aspecte importante, cum ar fi rata dobânzii pe perioada de rambursare, costul total al împrumutului, dar şi alte aspecte care consideri că ar fi necesare de ştiut, oferind astfel o transparenţă mai ridicată decât sistemul clasic de creditare.

Cu toate acestea, însă, contractarea de credite online este departe de a fi lipsită de riscuri. Iată care sunt cele mai des întâlnite riscuri atunci când vine vorba despre creditele online:

Dobânzi mai ridicate

Un risc frecvent atunci când vine vorba despre creditele online este cel al dobânzilor mai mari practicate de către IFN-uri. Acest lucru se întâmplă de obicei deoarece, spre deosebire de sistemul clasic de creditare, timpul de rambursare este mai scurt, însă este un aspect pe care trebuie să îl cântăreşti atent înainte.

Practici neetice

Atunci când nu vorbim despre o instituţie financiară non-bancară cu legitimitate şi recunoaştere în piaţă, aşa cum este Creditfix, contractarea unui credit online poate veni la pachet cu practici neetice sau chiar escrocherii financiare. Asigură-te că te documentezi atent şi că alegi cu grijă instituţia unde vei face împrumutul, pentru a te pune la adăpost de practicile neetice din domeniu.

Să contractezi un credit online poate fi răspunsul simplu la o problemă financiară de moment, însă această opţiune trebuie tratată cu responsabilitate. Vizitează site-ul creditfix.ro, alege cea mai potrivită ofertă de creditare pentru nevoile tale, însă ţine cont de faptul că, pentru bunăstarea ta, un credit online ar trebui să fie o mână de ajutor întinsă temporar, şi nu o metodă de a face bani la care să recurgi cu regularitate.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *