Prima pagină » Local » Credea că are o simplă durere în piept, dar a ajuns la spital în stare gravă! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: “Nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă”
Credea că are o simplă durere în piept, dar a ajuns la spital în stare gravă! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: “Nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă”

Credea că are o simplă durere în piept, dar a ajuns la spital în stare gravă! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: “Nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă”

17 feb. 2024, 10:00, 15 ,
BZI.ro, în Local

O femeie în vârstă de 59 de ani care locuiește în Galata a venit cu taxiul la spital, considerând că dacă sună la 112 ar deranja.

În curtea spitalului femeia a făcut sincopă și fractură maleolară. După investigațiile făcute de medici, aceștia au descoperit că femeia suferă de tromboembolism pulmonar masiv bilateral, o afecțiune gravă care poate duce la stop cardiorespirator.

În prezent, starea femeii este stabilă și se află internată pe secție terapie intensivă cardiologie.

„O femei de 59 ani și sta în Galata a ajuns cu taxi la spital și în curtea spitalului a făcut sincopa și fractura maleolara dreapta. Echipa de gardă din UPU a preluat-o o rapid și a tratat-o o și investigat-o. Are tromboembolism pulmonar masiv bilateral – o afecțiune care poate duce la stop cardiorespirator.

Acum e stabilă , conștientă și internată în terapie intensivă cardiologie unde va fi tratată mai multe zile.

V- am relatat cazul pentru ca doamna nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă în piept care ascundea o patologie foarte serioasă. Oamenii care într-adevăr ar trebui să sune la 112 se gândesc de 2 ori și uneori aleg să nu deranjeze.

Pentru ei sunt echipajele de urgență din prespital nu pentru cei care au afecțiuni vechi cunoscute , care trebuie să vină la spital cu programare și fără 112 sau pentru cei care sunt programați la internare de zi , sunt stabili și după ce își pregătesc bagajul se gândesc ca un taxi costă și ambulanța e gratis”, a transmis Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Comentarii
  • Deci se poate si cu taxiul. 112 e pentru betivii, drogatii si sinucigasii care tin primele pagini.

  • Parca Cimpoesu da ambulante de la ma-sa

  • cu siguranta nu a era Burlas , Cazacu (Leahu) sau Miclausanu de garda… altfel murea de fata cu ele si nici nu se sesiza nimeni

    Burlas ar fi fost ocupata cu facebookul si celelalte doua oricum era prin curte la fumat si la cafele

  • Iar urata asta… Una mai frumoasa nu găsiți și voi bai nea rahat?

  • suferi rau…. te au scapat aia de la socola si greu te mai baga inapoi…cum plm sa traiesti ca sa scrii comentarii la orice articol pe o fituica online?🤣🤣🤣sau in mintea ta bolnava te vezi si tun CTP local🤣🤣🤣

  • 112 este pentru asistații social care nu au cotizat 1 leu la CAS, pentru puturoasele casnice, “nu m-a lăsat soțul să lucr
    ez”, scuza lor, pentru bețivii și alte categorii care, cu nonșalanță, au pretenția ca statul să aibă grijă de ei…Mai sunt cei care au făcut o grămadă de bani, dar nu au dat impozit, nici la CAS, au trăit momentul…Sunt primii care cheamă ambulanța la orice prostie.
    Retoric, pun întrebarea lui J.F.Kennedy: “Tu ce-ai făcut pentru țară?”
    Cunosc o doamnă cu probleme cardiace care a făcut trei crize de angină pectorală, evident, în momente diferite, a luat nitroglicerină, i-a fost rușine să cheme ambulanța: “pentru atâta lucru?!?”S-a dus a doua zi la spital, pe picioarele ei, au și băgat-o la coronarografie. Și a cotizat 40 de ani.
    Obraznicii, impertinenții, puturoșii sunt cei cu gura mare, cei care “au drepturi”, statul având obligația să-i țină pe ei.Și sunt mulți…

  • Avem aceleași drepturi toti

  • @Ion februarie 18,2024 la 8:44 a.m.

    La noi,cei care-ncalca legea,au și gura mare!
    Și când sunt susținuți unii chiar de cei care trebuie să aplice legea,e și mai dezastruos!
    Asta-i România noastră…

  • Și îndatoriri.

  • Poate nu stiti dar la boschetari, drogati sau agresiuni sunt trimisi cei de la SMURD, pt ca cei de la SAJ nu isi murdaresc masinile si manutele lor , ,nu va mai spun cum sunt tratati in URGENTA de cadrele medicale , cu aroganta si dispret.Ei nu fac altceva decit sa-si ajute semeni lor dupa cum au fost pregatiti si instruiti, nu cer altceva decit RESPECT !!!.

  • Și Chirica credea că e o simpla durere in cur. Dar la alegeri a descoperit că nu l-au votat alegătorii.

  • Pe durerea din cur a lui Chirică nu o poate trata nimeni!

  • Durerea din cur a lui Chirică nu o poate trata nimeni!

  • Băieții de la salvare este băieți smartt cu lovele multe ,băieți care trăiesc pe picior mare . Ambulantierii nu cară la targa ,cheamă băieții de la pompieri . Ambulantierii pleacă la o solicitare după 30-40 minute . Asistentele când se trezesc la ambulanta mai beau o cafea , se mai uita prin oglinda ,mai povestesc niște baliverne și după asta spun la dispecerat nu este nici o urgenta la o solicitare. Pt toată lumea ca să știți !!! Dacă va vine un echipaj de la pompieri mai aveți o șansă să trăiți. Dacă vine ambulanta după 2-3 zile cazuri reale o mierliti pe bune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024