Prima pagină » Local » Crăpături adânci în pistele de biciclete din CUG. Viceprimarul Daniel Juravle, paralel cu situația infrastructurii: „Nu știu. Acolo nu le tratăm ca fiind piste”

Crăpături adânci în pistele de biciclete din CUG. Viceprimarul Daniel Juravle, paralel cu situația infrastructurii: „Nu știu. Acolo nu le tratăm ca fiind piste”

19 aug. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Local

Sunt crăpături adânci în pistele de biciclete din CUG. Pe întreaga lungime a benzii se pot observa probleme care pot pune în pericol viața bicicliștilor, iar în același timp, viceprimarul Daniel Juravle este paralel cu situația infrastructurii din zonă. Ba mai mult, declară faptul că benzile din CUG, care sunt marcate ca fiind piste pentru biciclete și care au fost făcute de Primăria Municipiului Iași, nu sunt, de fapt, pentru bicicliști.

Crăpături în pistele de biciclete din CUG. Daniel Juravle nu cunoaște situația pistelor din oraș

Nu este o noutate faptul că pistele pentru biciclete din Iași arată deplorabil. Pe lângă faptul că sunt amplasate pe trotuar și sunt de mici dimensiuni, mai nou, au apărut și cratere în asfalt. Așa se întâmplă și în zona CUG, în împrejurimile lacului II de acumulare. Reprezentanții Primăriei Iași nu s-au arătat interesați de acest aspect și au transmis că nici măcar nu consideră zona ca având piste pentru biciclete, deși sunt marcate la fel ca în restul orașului.

„Ce pot să spun? Nu știu, o să mergem până acolo, să vedem despre ce este vorba. Nici măcar nu le putem trata ca fiind piste de biciclete acolo. În rest, în alte zone ale orașului arată bine. După ce terminăm planul pentru pistele de biciclete, trebuie să ieșim cu o propunere pentru finanțarea primilor kilometri pentru noile piste de biciclete”, a declarat Daniel Juravle, viceprimarul municipiului Iași.

Acesta a menționat faptul că Primăria Iași pregătește un proiect, privind reabilitarea și modernizarea pistelor pentru biciclete din oraș, însă, deși proiectarea acestora a fost finalizată, municipalitatea nu are o sursă de finanțare. Astfel că nu există o dată certă când proiectul va putea fi realizat.

„Prima zonă vizată va fi din Copou, de sus, din Agronomie până în Tudor Vladimirescu. Sunt 12,4 km de piste de bicicletă. Parte pe carosabil și parte pe trotuar. Proiectarea este gata, urmează să folosim o sursă de finanțare pentru a o și duce la îndeplinire. Valoarea proiectului va ajunge undeva la câteva milioane de euro, peste trei milioane jumătate de euro. Master-planul nu este încă gata. Am avut niște discuții cu o firmă, acum așteptăm să termine ei master-planul, să lege două axe Sud-Est și Nord-Vest. Încercăm însă, să finalizăm prima pistă din Agronomie și până în Tudor Vladimirescu urmând, mai apoi, să legăm partea de Podu Roș, pe mal Bahlui, spre zona CUG”, a mai declarat Daniel Juravle.

Valoarea proiectului este de aproximativ 3,5 milioane de euro. Pistele pentru biciclete care sunt în aceste momente amenajate în Iași, sunt din timpul fostului primar, Gheorghe Nichita. Încă din anul 2020, primarul Mihai Chirica promitea ieșenilor modernizarea acestora, însă niciun proiect de acest tip nu a fost implementat până în 2024. Sunt crăpături adânci în pistele de biciclete din CUG. Pe întreaga lungime a benzii se pot observa probleme care pot pune în pericol viața bicicliștilor, iar în același timp, viceprimarul Daniel Juravle este paralel cu situația infrastructurii din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *