Prima pagină » Sanatate » Crampe de implantare: Cum să identifici rapid că ești însărcinată

Crampe de implantare: Cum să identifici rapid că ești însărcinată

07 mart. 2022, 15:38,
în Sanatate

Dacă ai încercat să rămâi însărcinată, este posibil să fi auzit de crampe de implantare. Când are loc ovulația, un ovar eliberează un ovul în trompele uterine. Astfel,  în decurs de 24 de ore de la această eliberare, există o șansă mare ca ovulul să fie fertilizat. Când se întâmplă acest lucru, ovulul nou fertilizat se așază pe mucoasa uterului. Procesul de implantare poate provoca crampe ușoare. Nu toată lumea le simte. De asemenea, acestea nu au niciun efect asupra cursului sarcinii sau asupra sănătății fătului.

În cele mai multe cazuri, crampele  sunt resimțite ca spasme ușoare, puțin dureroase. Unii oameni descriu, de asemenea, o senzație de furnicături sau de tragere. De obicei, crampele sunt resimțite în partea inferioară a spatelui, în abdomenul inferior sau chiar în pelvis. Fiecare ciclu menstrual are o lungime diferită. Iar un noul ovul fertilizat poate dura de la șase până la zece zile după ovulație pentru a se implanta în uter.

femeie care se tine de burta din cauza crampelor de implantare

În primele zile după concepție, organismul nu vă va da niciun semnal specific

Crampe de implantare: Din ce cauză acestea se manifestă

De regulă, dacă ciclul menstrual este unul obișnuit, atunci crampele pot deranja cu 4-8 zile înainte de următoarea menstruație. Timpul mediu dintre ovulație și menstruație este de aproximativ 14 zile. Senzația în sine este similară cu crampele menstruale, dar de obicei nu sunt la fel de puternice. Multe femei nu realizează că au crampe după implantare, deoarece urmează să înceapă menstruația în următoarea săptămână. Ele consideră că crampele lor ușoare sunt simptome premenstruale.

Dacă spasmele după implantare provoacă disconfort, atunci poți aplica un tampon de încălzire cald pe locul durerii sau poți bea analgezice. Cu toate acestea, este important de reținut că spasmele după implantare nu ar trebui să fie prea dureroase. Dacă durerea este severă, însoțită de alte simptome îngrijorătoare, cum ar fi sângerare abundentă sau febră, atunci trebuie să te adresezi medicului tău. Acesta poate fi un semn al unui avort spontan precoce, al unei sarcini extrauterine sau al unui chist ovarian.

femeie insarcinata intr-o gradina cu flori

În cele mai multe cazuri, crampele sunt resimțite ca spasme ușoare, puțin dureroase

Alături de crampe se pot simți și alte semne de implantare. Printre cele care pot indica sarcina se numără oboseala, durerile în piept, schimbare de dispoziție, greaţă, durere de cap, pofte de mâncare sau ameţeală.

După câte zile poți afla că ești însărcinată

În primele zile după concepție, organismul nu vă va da niciun semnal specific. Semnele de sarcină în stadiile incipiente pot fi observate nu mai devreme de a 8-10-a zi din momentul fertilizării ovulului. Aceste semne apar sub forma unor crampe când embrionul se atașează de peretele uterului și hormonul de sarcină, gonadotropina corionică, începe să intre în mama.

Cât de vizibile sunt aceste crampe depinde de sensibilitatea organismului la schimbările hormonale. În a 20-a zi de dezvoltare a embrionului, coincide cu primele zile ale menstruației întârziate, majoritatea femeilor ghicesc de obicei starea lor.

femeie insarcinata care se tine de burta si de picior stand pe o canapea

De regulă, dacă ciclul menstrual este unul obișnuit, atunci crampele pot deranja cu 4-8 zile înainte de următoarea menstruație

Testele rapide standard determină conținutul de gonadotropină corionică umană în urină în a 3-4-a săptămână de sarcină, adică la 1-2 săptămâni după fertilizare.

Dacă observi că suferi de crampe de implantare trebuie să ai mai multă grijă de organismul tău. Această perioada este extrem de importantă ca organismul să primească toate vitaminele si mineralele necesare pentru dezvoltarea bebelușului. Prin urmare, de îndată ce începi să bănuiești că aștepți un copil, începe să iei complexe speciale de vitamine și minerale. Acest lucru este important deoarece formarea tuturor organelor și sistemelor embrionului are loc încă din primele săptămâni.

femeie care se tine de burta din cauza crampelor de implantare

Dacă spasmele după implantare provoacă disconfort, atunci poți aplica un tampon de încălzire cald pe locul durerii sau poți bea analgezice


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024