Prima pagină » Local » Crăciun plin pentru pompierii ISU Iași. Peste 250 de misiuni în localitățile din județ în perioada Nașterii Domnului

Crăciun plin pentru pompierii ISU Iași. Peste 250 de misiuni în localitățile din județ în perioada Nașterii Domnului

28 dec. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Pompierii din cadrul ISU Iași au fost solicitați la peste 250 de misiuni în perioada zilelor de Crăciun în localitățile din județ. Angajații Inspectoratului au intervenit la stingerea unor incendii, dar și la alte misiuni privind măsuri de combatere a infectării cu virusul Covid-19 la spitalele din zona județului Iași

Perioada Nașterii Domnului a fost una plină pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași. În perioada Crăciunului, pompierii ISU Iași au intervenit la 253 de misiuni în mai multe localități din județ. Dintre acestea, pompierii au intervenit la 8 incendii, dar și la unele accidente rutiere, precum și diverse cazuri medicale. În plus, angajații Inspectoratului au intervenit și în alte situații în această perioadă de la finalul anului 2021. Și de sărbătorile pascale 2021, pompierii au fost solicitați la zeci de intervenții.

Intervenții la incendii pentru pompierii ISU Iași de Crăciun 2021

Angajații ISU Iași au intervenit în mai multe localități din județul Iași în perioada Nașterii Domnului. O parte a acestor intervenții a fost legată de stingerea unor incendii. O astfel de intervenție a avut loc chiar în municipiul Iași.

„În data de 24 decembrie 2021, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiu, pe strada Buridava, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. S-a pătruns în interiorul apartamentului prin spargerea ușii de la intrare, în dormitor a fost găsită proprietara semiconștientă, iar pe aragaz se afla un vas cu mâncare care ardea. Proprietara a fost evacuată și predată echipajului de Terapie Intensivă Mobilă. Ulterior a fost transportată la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise”, au menționat cei de la ISU Iași.

Incendiu devastator în comuna Cotnari din județul Iași

În plus, pompierii ISU Iași au ajuns și în comuna Cotnari, unde au stins un incendiu apărut pe o suprafață de de 20 hectare la vegetația uscată de pe un teren viran din localitate

„În data de 24 decembrie 2021, un echipaj de intervenție de la Punctul de lucru Hârlău din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cotnari, a intervenit în localitate, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Angajații Inspectoratului au fost solicitați în mai multe cazuri în luna decembrie 2021.

Număr uriaș de intervenții medicale în județul Iași

Printre intervențiile de Crăciun ale celor de la ISU Iași, au fost și cele legate de acordarea asistenței medicale de urgență, în nu mai puțin de 100 de situații. În prima zi de Crăciun 2021, cei de la ISU Iași au ajuns în satul Vulturi, comuna Popricani, la un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Tot în localitatea Popricani a avut loc un accident rutier, în urma impactului între două autoturisme.

„În urma acestui accident au rezultat trei victime conștiente, dintre care una încarcerată. După realizarea manevrelor de descarcerare, victima a fost preluată, conștientă, de către o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital. Celelalte două victime au fost preluate de către alte două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportate la spital”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Pompierii ISU au ajuns și în satul Soci, comuna Miroslovești, la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma accidentului, patru victime au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Din cele patru victime, două au fost preluate de către un echipaj SMURD, iar celelalte două victime – de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și au fost transportate la Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *