A apărut cozonacul roz, care este noua modă de Paște, rețeta acestui preparat devenind virală acum, înainte de Învierea Domnului. De menționat că arată foarte bine, este delicios, iar culoarea este dată de un ingredient special. Rețeta de cozonac roz a fost lansată recent de Mihaela Elena Covaci, un cunoscut vlogger culinar.
A apărut cozonacul roz, noua fiță în 2025, iar rețeta acestuia a devenit virală, părând să bată cozonacul Dubai. Mihaela Elena Covaci, cea care se află în spatele blogului „Ella Cooking” , și-a surprins urmăritorii cu această rețetă reinterpretată de cozonac.
Cozonacul roz este noua modă de Paște
Cozonacul roz este creația unui cunoscut vlogger culinar și pare să câștige tot mai mult teren acum, înainte de Paște. Mihaela Elena Covaci, cea care se află în spatele blogului „Ella Cooking”, și-a surprins fanii cu acest produs inedit.
Pentru prepararea aluatului aveți nevoie de următoarele ingrediente: un kilogram de făină, un pahar de lapte călduț, 100 de grame de unt, 50 de grame de maia, un pahar de apă, coajă rasă de lămâie și de portocală, puțină sare, esență de vanilie și cinci gălbenușuri de ou. De asemenea, mai aveți nevoie și de 200 de grame de zahăr.
Umplutura se face din 100 de grame de migdale coapte, 5 linguri de pastă de fistic și ciocolată după preferință. Ingredientul special care oferă culoarea de roz intens este piureul de zmeură. Acesta se face din aproximativ 500 de grame de zmeură, care se fierbe cu 100 ml de apă și 100 g de zahăr.
Cozonacul roz a devenit viral, iar mulți dintre cei care o urmăreau pe celebra vloggeriță au spus că vor încerca și ei să-l facă anul acesta, de Paște.
„Felicitări pentru idee”; „Eu sigur aș mânca”; „Asta bate cozonacul Dubai”; „O să îl pregătesc și eu de Paște. Abia aștept”, au fost câteva din comentariile internauților.
Pasca fără aluat este la mare căutare
În apropierea Paștelui, gospodinele își planifică deja meniul pentru masa festivă, iar printre rețetele favorite se află și pasca – desertul tradițional care nu lipsește din nicio casă. Cei care doresc o variantă rapidă și fără prea mult efort pot încerca o rețetă simplă și delicioasă de pască fără aluat, care se prepară ușor și are un gust autentic.
În contextul apropiatei Învieri a Domnului, pasca devine nu doar un desert, ci și un simbol al sărbătorii. Una dintre rețetele preferate de multă lume este cea de pască fără aluat. Aceasta este ideală pentru cei care vor să evite aluatul clasic și să economisească timp în bucătărie.
Această rețetă de pască fără blat este foarte simplu de preparat. Se amestecă brânza de vaci, smântână, ouă, esența de vanilie sau de rom, stafide, zahăr și se pun într-un vas de sticlă termorezistentă, care se dă apoi la cuptor pentru aproximativ o oră, la 180 de grade Celsius.