Prima pagină » Culinar » Cozonac de post cu suc de portocale. Trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros

Cozonac de post cu suc de portocale. Trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros

18 nov. 2022, 13:00,
în Culinar

Deliciosul cozonac de post cu suc de portocale este ideal în perioadele cu restricții alimentare, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru a obține un cozonac aromat și pufos, vom avea nevoie de câteva ingrediente inedite și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un cozonac savuros.

Cozonac de post cu suc de portocale

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu chiar și în zilele cu restricții alimentare, putem pregăti un cozonac de post cu suc de portocale. Acesta este gustos, are o aromă aparte și un aspect deosebit. Cozonacul de post poate fi făcut după rețeta de odinioară a bunicii pentru a ne bucura de savoarea unui preparat care ne va aminti de vremea copilăriei.

Pentru a obține un cozonac pufos ca la bunica este important să facem mai întâi un aluat fraged și gustos. La fel de importantă este și umplutura de cozonac, iar în acest caz rețetele sunt diverse și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este cozonacul cu nucă și rahat, iar dacă îl facem de post și punem suc de portocale, vom obține la final un adevărat deliciu pentru toți cei de la masă.

Cozonacul de post cu portocale este alegerea perfectă în zilele cu restricții alimentare, dar la fel de bine poate fi pregătit și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea bunicii.

Rețeta bunicii pentru un cozonac pufos și aromat

Dacă vrem să pregătim acasă un cozonac de post cu suc de portocale vom avea nevoie de 500 g de făină, 250 ml de suc proaspăt de portocale, 50 ml de ulei, 150 g de zahăr, 2 lingurițe de esență de portocale, 10 g de drojdie, 1 linguriță de sare, 150 g de nucă, 30 g de cacao, 50 g de zahăr, 2 linguri de apă, 2 lingurițe de esență de rom, iar pentru sirop vom folosi 50 ml de apă, 1 linguriță de esență de rom și 50 g de zahăr.

Într-un vas mare se pune făina și sarea apoi se face în mijloc o adâncitură. În mijloc se pune drojdia împreună cu o lingură de zahăr și puțin suc călduț. Se amestecă foarte bine drojdia până când obținem o maia. Se pune după aceea și puțin ulei, iar când maiaua și-a dublat volumul se toarnă restul de suc, zahărul, esența de portocale și se încorporează făina. Se frământă aluatul până când acesta devine elastic și nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul la dospit timp de o oră, apoi se pregătește umplutura de cozonac cu nucă și cacao. Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură și se lasă într-un vas până când toate aromele se întrepătrund. După aceea se pregătește siropul pentru deliciosul cozonac. Se pune apa la fiert împreună cu zahărul și se amestecă ușor până când acesta se topește. La final, se pune în sirop esența de rom.

Se împarte aluatul în două și se întinde foarte bine. După aceea se pune umplutura în strat uniform și se rulează cozonacii. Aceștia se pun în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și unse cu unt. Se pun cozonacii la cuptor timp de 45 de minute, însă verificăm periodic dacă aceștia se rumenesc bine. Când sunt gata, se scot din cuptor, se ung cu sirop și se pudrează cu zahăr tos. Cu siguranță vom obține un cozonac de post delicios și pufos.

Cozonacul de post cu suc de portocale este aromat și gustos, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu este ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Cum să scapi definitiv de melcii din grădină. Plantele care îi țin la distanță
observatornews.ro
Alimentul care a fost cândva simbolul austerității e acum vedetă în restaurante și brutării. Cât costă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Zodii care demisionează. S-au săturat de actualul job
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Nicușor Dan a dat de pământ cu Gigi Becali după derapajul verbal al omului de afaceri
Playtech.ro
Locul în care să pui routerul ca să ai semnal Wi-Fi mai bun în toată casa. Nu-l ține niciodată lângă aceste obiecte
Dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
RomaniaTV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Marilu Dobrescu îl acuză pe Iustin Petrescu că a bătut-o. Reacția fostului iubit: Cât tupeu!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`