Prima pagină » National » Cozi uriaşe la Vama Nădlac! Ore întregi de aşteptare la intrarea în ţară
Cozi uriaşe la Vama Nădlac! Ore întregi de aşteptare la intrarea în ţară

Cozi uriaşe la Vama Nădlac! Ore întregi de aşteptare la intrarea în ţară

15 iun. 2020, 10:21,
George Cristian în National

Cozi uriaşe la Vama Nădlac! Oamenii stau ore întregi la intrarea în ţară. În această dimineaţă, la Vama Nădlac din România s-au format cozi uriaşe. Cozile se întind pe kilometri întregi, iar oamenii stau ore să poată să intre în România. O nouă zi o altă coada!

Cozi uriaşe la Vama Nădlac. Autorităţile par că nu găsesc o soluţie pentru a minimaliza acest lucru

În această dimineaţă, în Vamă Nădlac s-au format cozi pe kilometri întregi. Oamenii stau cu orele la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Luni, 15 iunie 2020, cozile sunt pe kilometri întregi. Timpul minim de aşteptare este de 180 de minute la intrarea în ţară. Birocraţia este una destul de stufoasă şi aceasta este principala cauză pentru care romanii trebuie să aştepte minim trei ore pentru a intra în ţară.

Cozi uriaşe la Vama Nădlac! Conform monitorizării online, la intrarea în ţară sunt şapte artere deschise

Conform aplicaţiei de monitorizare online a traficului de frontiera de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ÎI sunt deschise şapte artere. Pe lângă aceste artere, sunt şi staţii mobile de control în număr de patru. Aplicaţia descrisă mai sus menţionează şi cauzele pentru care timpii de aşteptare sunt considerabil de mari. Conform aplicaţiei, cauzele principale sunt controalele amănunţite efectuate în vederea răspândirii COVID-19.

Cozi uriaşe în Vamă Nădlac, dar timpi de aşteptare mai reduşi în alte puncte de trecere a frontierei

Deşi în Vamă Nădlac timpii de aşteptare sunt enormi, la celelalte puncte de trecere a frontierii, timpii de aşteptare sunt reduşi. Conform autorităţilor, la Nădlac I sunt deschise şapte artere la intrare şi patru staţii mobile pentru verificare călătorilor. În celelalte puncte de trecere din judeţ, Vărsând şi Turnu, oamenii aşteaptă circa 15 minute pentru tranzitare. Traficul se desfăşoară normal pe sensul de ieşire din România prin cele patru puncte de tranzitare rutieră din judeţul Arad – Nădlac I, Nădlac II, Turnu şi Vărsând.

Aceleaşi vămi, aceleaşi probleme! Autorităţile par să nu găsească nicio soluţie de fluidizare

Vămile Nădlac sunt cele mai tranzitate puncte de trecere dinspre vestul europei spre ţara. Totuşi, deşi problema este una veche, autorităţile nu găsesc nicio soluţie pentru a fluidiza traficul. Romanii se plâng de faptul că mai mereu, în perioadele de concedii, vămile sunt foarte aglomerate şi întregul proces de verificare a actelor este unu anevoios care durează foarte mult timp. La începutul declanşării pandemiei de Coronavirus, cozile formate din românii care au rămas fără loc de muncă şi s-au întors în ţară, au fost uriaşe. Atunci, autorităţile au dat din umeri neputincioase asta deşi la cozile respective aşteptau, atât adulţi cât şi sute de copii, unii dintre ei extrem de mici. Filmuleţele făcute la acea vreme stau ca mărturie asupra capacităţii deficitare a Guvernului de a găsi soluţii eficiente. pentru fluidizare traficului.

Având în vedere încheierea stării de urgenţă în care ne-am aflat până în data de 14.05.2020, Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorități cu atribuții în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2. Astfel, situația participanților la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.  declara pe data de 15 mai reprezentanții Poliției de Frontieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`