Prima pagină » International » Cozi uriașe la McDonald’s, după ce compania a decis să închidă temporar toate restaurantele din Rusia

Cozi uriașe la McDonald’s, după ce compania a decis să închidă temporar toate restaurantele din Rusia

09 mart. 2022, 22:30,
în International

McDonald’s Corp a declarat marți că va închide temporar toate cele aproape 850 de restaurante din Rusia. Astfel, McDonald’s se alătură firmelor americane care închid operațiunile în Rusia. Compania spune că nu poate ignora „suferința umană” din Ucraina, după ce s-a confruntat cu presiuni pentru suspendarea activității din restaurantele rusești.

Compania a spus că nu poate trece cu vederea masacrul care are loc în Ucraina

După invazia din data de 24 februarie a Ucrainei, presiunea a crescut și dorința oamenilor de a boicota acest lanț de fast food a apărut pe rețelele de socializare sub hashtag-uri precum #BoycottMcDonalds și #BoycottPepsi.

„McDonald’s a decis să închidă temporar toate restaurantele noastre din Rusia și să întrerupă toate operațiunile de pe piață”, au anunțat reprezentanții gigantului lanț fast-food.

Cu toate că 62.000 de oameni angajați în cele 850 de restaurante din Rusia vor rămâne fără locuri de muncă și fără un venit, compania a spus că nu poate trece cu vederea masacrul care are loc în Ucraina.

„Nu putem ignora suferința umană inutilă care se desfășoară în Ucraina” au spus reprezentanții

Prima locație deschisă a devenit un simbol al capitalismului american odată cu căderea Uniunii Sovietice

Mărcile globale importante, inclusiv McDonald’s și PepsiCo , au fost presate să se retragă din Rusia. La nivel global, majoritatea locațiilor McDonald’s sunt operate de operatori de franciză. Dar nu este cazul în Rusia, unde 84% din locații sunt operate de companie.

Restaurantele din Rusia, împreună cu alte 108 din Ucraina, toate operate de McDonald’s, au reprezentat 9% din veniturile companiei în 2021, potrivit documentului.
Închiderea restaurantelor McDonald’s va avea o importanță simbolică în Rusia. Prima locație deschisă, în centrul Moscovei în 1990, a devenit un simbol al capitalismului american odată cu căderea Uniunii Sovietice.

Cozi uriașe la McDonald’s în Rusia

Din momentul în care au aflat că acest fast food se va închide, oamenii au luat cu asalt restaurantele. S-au format cozi kilometrice în cele mai multe dintre acestea.
Și Coca-Cola își va suspenda activitatea
Tot marți, compania „Coca-Cola” a spus că „își suspendă afacerile în Rusia”. Reprezentanții companiei a declarat că „inima noastră este alături de oamenii care suferă de la aceste evenimente tragice din Ucraina”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *