Prima pagină » Culinar » Covrigei de casă cu chimen. Rețeta bunicii pentru niște covrigei fragezi și gustoși

Covrigei de casă cu chimen. Rețeta bunicii pentru niște covrigei fragezi și gustoși

10 nov. 2023, 09:14,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cei mai buni covrigei de casă cu chimen. Aceștia se fac rapid, cu un aluat aerat și aromat, iar pentru un plus de savoare putem adăuga chimen, mac sau alte semințe. Covrigeii de casă cu chimen sunt ideali de servit și la mesele de sărbătoare, alături de alte bucate alese. Iată rețeta bunicii pentru niște covrigei fragezi și gustoși.

Covrigei de casă cu chimen

Când vine vorba de covrigeii de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt covrigeii de casă cu chimen. Aceștia au o savoare deosebită, sunr fragezi, crocanți și se fac rapid, cu doar câteva ingrediente.

Pentru a pregăti niște covrigei de casă cu chimen trebuie să facem mai întâi un aluat aerat. De asemenea, putem adăuga și un pic de untură la frământarea aluatului, pentru a oferi covrigeilor o aromă aparte. Această rețetă le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei.

Pentru iubitorii de deserturi delicioase putem face și o prăjitură cu blat pufos și gem. Aceasta este savuroasă și se face după rețeta de odinioară a bunicii. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o prăjitură cremoasă și aromată, ideală este prăjitura Albă ca Zăpada cu lămâie.

Covrigeii de casă cu chimen sunt aromați, fragezi și gustoși și merg de minune la orice masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti niște covrigei delicioși

Dacă vrem să pregătim niște covrigei cu chimen vom avea nevoie de 2 ouă, 150 g de cașcaval, 100 g de unt, 100 g de iaurt, 500 g de făină, un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, jumătate de linguriță de boia de ardei dulce, 1 linguriță de semințe de chimen, un vârf de linguriță de piper și sare după gust, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru uns covrigeii vom folosi un gălbenuș de ou, o linguriță de lapte și chimen.

Mai întâi se pregătește aluatul pentru covrigei. Se pune făina într-un vas mare și se formează o gaură în mijloc. Acolo se adaugă ouăle, cașcavalul dat prin răzătoare, iaurtul dizolvat în bicarbonatul de sodiu, sarea și condimentele. Se amestecă totul foarte bine, iar la final se adaugă untul apoi se frământă aluatul foarte bine.

Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de o oră. După aceea se scoate aluatul de la rece și se întinde foarte bine apoi se decupează covrigeii cu forma de covrigei. Covrigeii se așază într-o tavă întinsă și tapetată cu hârtie de copt, apoi se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte. Se presară chimen apoi se pun covrigeii la cuptor timp de 20 de minute. Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă la răcit apoi se servesc la orice masă.

Cu siguranță covrigeii cu chimen îi vor cuceri pe cei de la masă. Covrigeii de casă făcuți cu chimen au o savoare deosebită, se fac rapid și merg serviți la orice masă și la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *