Pentru o gustare rapidă, dar și sățioasă covrigeii cu cașcaval făcuți în casă sunt cei mai potriviți. Mai ales că sunt ușor de preparat și sunt extrem de hrănitori. Aceștia vor deveni foarte repede preferații copiilor pentru mesele în familie.
Foarte potriviți pentru a fi serviți de-a lungul zilei, acești covrigei cu cașcaval sunt gustoși și perfecți de servit alături de un ceai, un iaurt sau chiar lângă o bere. Poți pregăti aceste sărățele pentru un aperitiv ori pentru momentele în care ai poftă de ceva sărat.
Rețeta pentru covrigei cu cașcaval fragezi
Fie că ai musafiri, fie că îți dorești să ai o gustare în casă, covrigeii cu cașcaval sunt exact ce îți trebuie. Sunt ușor de preparat, nu conțin conservanți și pot fi ronțăiți chiar și la un film sau savurați cu o cană de ceai fierbinte.
Prin urmare, iată care sunt ingredientele: 500 de grame de făină, 100 de grame de unt, 150 de grame de cașcaval, 200 de grame de smântână, 30 de grame de drojdie, 2 gălbenușuri, 1 linguriță de sare, o lingură de oțet. Află cum se fac și sărățelele cu untură și drojdie.
Prima dată se pun la dospit cele 30 de grame de drojdie într-un sfert de cană cu lapte și se lasă așa până când termini de frământat coca. Apoi, amestecă untul cu smântână, cele două gălbenușuri, lingurița de sare și pe cea de oțet.
Când ai un aluat omogen începe să adaugi făină puțin câte puțin astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Amestecă acum și drojdia pe care ai pus-o în lapte, astfel covrigeii cu cașcaval vor fi mai pufoși. Apoi adaugă și restul de făină și mai frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
Ulterior cu ajutorul unui sucitor întinde o foaie de făină cât mai netedă cu putință. După ce ai întins foaia folosește forma pentru covrigei ca să îi tai. Pune hârtie de copt într-o tavă pentru care vei pune covrigeii tăiați cu forma.
După ce ai umplut tava, bate un ou și unge covrigeii cu el, ulterior din cele 150 de grame de cașcaval pune pe deasupra covrigeilor după gust. Se pune tava la cuptor la 180 de grade, iar după 15 minute se verifică dacă s-au copt. După ce aceștia sunt gata, se scot din cuptor și se lasă puțin să se răcorească, după care se pot servi.
Cum se face cașcavalul de casă
Pentru rețeta de cașcaval de casă vei avea nevoie doar de câteva ingrediente, însă este important să alegi brânză, lapte și unt de calitate, direct de la producătorii locali. Iată de ce vei avea nevoie pentru a-l prepara: 1 kg de brânză de vaci autentică;1 l de lapte de la producători;80 g de unt de la producători;1 ou de țară;1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu;1/2 linguriță de sare sau în funcție de preferințe.
Prima etapă a gătirii cașcavalului de casă este cea a pregătirii laptelui și a brânzei. Se pune laptele la fiert într-o oală largă și se mărunțește brânza de vaci cu o furculiță. Când laptele începe să fiarbă, se adaugă brânza mărunțită și se amestecă bine.
Se lasă totul să fiarbă până când se formează zerul. Se ia amestecul de pe foc și se transferă conținutul în tifon. În acest proces se va scurge zerul din brânză. Lasă amestecul în sită peste noapte, iar ziua următoare frământă brânza cu mâna, pentru a o mărunți.
Află și cum se face o rețetă de biscuiți simpli, fără zahăr. Apoi se pune untul topit într-o oală, apoi adaugă peste acesta și brânza cât mai mărunțită. Amestecă totul cu o lingură din lemn, până când amestecul devine omogen.
Într-un vas separat se va bate out de țarp cu sare și cu bicarbonat de sodiu. Toarnă apoi oul peste amestecul din oală și amestecă energic, până ce compoziția se omogenizează și se transformă într-o pastă groasă.
Ultima etapă pentru prepararea cașcavalului este întărirea acestuia, motiv pentru care se amestecă energic în continuare. Toarnă apoi compoziția într-o formă dorită și lasă cașcavalul să se răcească și să se întărească. Apoi scoate-l din formă și poți să îl utilizezi cu ușurință pentru covrigeii cu cașcaval.