Prima pagină » Actualitate » Covrigarul Marcel Ciolacu și generalul plagiator Nicolae Ciucă au împrumutat 4 miliarde de euro în doar o singură zi!! Românii, datori vânduți!

Covrigarul Marcel Ciolacu și generalul plagiator Nicolae Ciucă au împrumutat 4 miliarde de euro în doar o singură zi!! Românii, datori vânduți!

21 feb. 2024, 11:05, 2 ,
în Actualitate

În urmă cu câteva zile a apărut informația precum că Guvernul condus de covrigarul Marcel Ciolacu și generalul plagiator Nicolae Ciucă au împrumutat 4 miliarde de euro în doar o singură zi. România intră, încet dar sigur, într-un colaps unic în istorie. Prin acest împrumut, românii sunt datori vânduți pe generații întregi!

Asta în contextul în care pensionarii vor avea parte de un ajutor de doar 69 de bani pe zi din partea statului român.

Covrigarul Marcel Ciolacu și generalul plagiator Nicolae Ciucă au împrumutat 4 miliarde de euro în doar o singură zi!

România a accesat piețele financiare pentru un împrumut total de 4 miliarde de euro. Din această sumă, 2 miliarde de euro au fost obținuți prin vânzarea de titluri obișnuite pe o perioadă de 7 ani, iar alte 2 miliarde de euro prin emiterea de obligațiuni verzi cu o durată de 12 ani. Această tranzacție marchează prima achiziție de obligațiuni verzi a statului român, conform informațiilor furnizate de Profit.ro.

Fondurile obținute din vânzarea obligațiunilor verzi vor fi direcționate către finanțarea unor proiecte precum extinderea rețelei de metrou în București și Cluj-Napoca, implementarea serviciilor feroviare complet electrice în principalele zone urbane din țară, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și crearea de noi zone de păduri urbane, conform declarațiilor anterioare ale ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.

Aceasta este a doua tranzacție externă a României în acest an, după cea realizată în ianuarie, când statul a obținut un împrumut de 4 miliarde de dolari. Costul împrumutului pentru obligațiunile cu o durată de 12 ani este de MS (rata midswap) + 300 de puncte de bază, față de MS +345 de puncte la deschidere, în timp ce pentru cele cu o perioadă de 7 ani este de MS + 270 de puncte, comparativ cu MS + 305 puncte la deschidere, conform datelor Bloomberg, preluate de Profit.ro.

Pensiile românilor au fost mărite pe datorie

Pensiile și salariile românilor au fost mărite pe datorie. Concret, au fost alocați bani care nu există!! Asta înseamnă o iresponsabilitate uriașă făcuta de Guvernul României. Ăsta este rezultatul faptului că Guvernul este condus de un fost covrigar și un general plagiator.

În acest an, Guvernul a estimat un deficit bugetar de 86,6 miliarde de lei, echivalentul a 17,3 miliarde de euro, în centrul bugetului. Acești bani, evident, vor trebui obținuți fie de pe piața internă (prin împrumuturi de la bănci și populație), fie de pe piețele internaționale.

Pentru a acoperi acest deficit și pentru a rambursa creditele mai vechi (prin încheierea de noi împrumuturi), Guvernul mafiot condus de PSD și PNL se va confrunta cu necesitatea de a împrumuta în total aproximativ 160 de miliarde de lei.

Avem nivelul foarte scăzut al veniturilor bugetare raportate la PIB (aproximativ 33% în comparație cu media UE de 44%), împreună cu costurile relativ ridicate de împrumut (dat fiind că România nu este în zona euro și nu beneficiază de dobânzi mai scăzute), au generat o presiune semnificativă asupra dobânzilor.

Anul trecut, statul a suportat plăți de dobânzi în valoare de 30 de miliarde de lei pentru datoria guvernamentală. În comparație, suma totală a investițiilor realizate din bugetul național (excluzând fondurile UE) a fost cu doar 8 miliarde de lei mai mare. Practic, România a alocat pentru dobânzi aproape aceeași sumă ca și pentru un buget de investiții. Vă imaginați că din 2025 situația va fi una horror? Mafioții Ciolacu și Ciucă trebuie să plece urgent din funcții. România are în 2024 o șansă fabuloasă la un restart! Trebuie să punem în fruntea țării oameni patrioți, oameni care pun binele românilor deasupra intereselor personale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *