Prima pagină » Local » Covrigarul Marcel Ciolacu recunoaște că dacă nu era războiul din Ucraina, Moldova nu avea nici acum autostradă – VIDEO

Covrigarul Marcel Ciolacu recunoaște că dacă nu era războiul din Ucraina, Moldova nu avea nici acum autostradă – VIDEO

18 sept. 2024, 15:15,
în Local

Covrigarul Marcel Ciolacu recunoaște senin faptul că dacă nu era războiul din Ucraina, regiunea Moldova nu avea nici acum autostradă. Prim ministrul României a explicat faptul că până acum nu s-a făcut autostradă în această regiune pentru că ”Europa a considerat că autostrada Moldova nu duce nicăieri”.

Într-o declație de presă premierul a explicat faptul că în acest an se vor inaugura 130 de kilometri din Autostrada A7, iar restul vor fi inaugurați ”în viitor”.

Covrigarul Marcel Ciolacu recunoaște că dacă nu era războiul din Ucraina, Moldova nu avea nici acum autostradă

Covrigarul Marcel Ciolacu recunoaște faptul că România este bătaia de joc a altor tipuri de interese și că războiul din Ucraina a fost principalul motiv pentru care în Moldova se construiește autostrăzi. În acest sens, Ciolacu a menționat faptul că ar fi negociat cu Comisia Europeană construcția de autostrăzi în regiune:

” În primul rând, Europa a considerat că autostrada Moldova nu duce nicăieri, de-asta nu a putut nici Ceaușescu străpungerile în Carpați, pentru că duceau spre Rusia. În acest moment, din cauza războiului din Ucraina, România a devenit, din țara periferică, o țară centrală. Noi am mers la Comisie și am explicat foarte clar: nu poți să conectezi Republica Moldova și Ucraina decât prin Moldova. Consecința cea mai dureroasă din România a fost că, neexistând infrastructură, românii au plecat. Cea mai mare migrație e din Moldova. Acolo efectul a fost distrugător – toată plusvaloarea României a plecat. (…) Niciodată în Moldova nu s-a investit cât se investește acum. În sfârșit și-a luat revanșa și Moldova, dar nu e suficient. Avem A8, A8 e legătura între Iași și Târgu Mureș”, a explicat prim-ministrul.

Vă imaginați faptul că suntem conduși, de peste 30 de ani de incompetenți care pur și simplu au făcut ce le-a dictat alții. Este șocant modul în care covrigarul Ciolacu recunoaște că Europa ne-a dat voie să construim autostrăzi doar când interesele lor au devenit comune cu ale noastre. Este reprobabil modul în care politicienii nu se gândesc la bunăstarea oamenilor ci doar la ceea ce li se dictează.

Marcel Ciolacu pune el bani pentru Autostrada A7

Pentru a se umple de ridicol, Marcel Ciolacu a declarat că, în total, Autostrada A7 va costa patru miliarde de euro, iar 2 miliarde le va pune el din bugetul de stat. De parcă bugetul de stat este pe persoană, nu reprezintă banii pe care românii care au afaceri, care lucrează, îi virează:

” Din ei, două (miliarde – n.r.) trebuie să pun eu de la bugetul de stat, aici e deficitul. Ieri aveam 80 de miliarde investiții, nu a existat în istoria României așa ceva. Am vorbit cu comisarii de resort și le-am explicat: condamnați România dacă nu-mi dați pe șapte ani să nu avem investiții în 2025-2026. Deci Autostrada Moldovei – 130 de kilometri anul ăsta și restul anul viitor, sunt termene până în 2025” a explicat Marcel Ciolacu, premier și un cunoscut patron de covrigărie din Buzău.

În acest context este ireal cum clasa politică s-a comportat în acești peste 30 de ani cu românii din regiunea Moldova. Acești oameni nu au avut parte de absolut nicio investiție consistentă și au fost forțați să plece din țară, iar în acest fel România a pierdut numeroși specialiști.

Comentarii
  • Daca nu era PSD+PNL Pascaniul avea apa
    Dar Pascaneni au votat cu blestematii de mai jos
    Cine a vandut apa Pascanenilor catre APA-VITA de la Iasi, sa fie blestemat de Dumnezeu si
    Mântuitorul nostru Iisus Hristos si de Preacurata lui Maica, si de 4 sfinti evanghelisti
    si de sfintii verhovnici apostoli Petru si Pavel si de ceilalti si de cei 318 sfinti parinti
    purtatori de Dumnezeu de la Nicheea, si de toti sfintii care din veac au
    placut lui Dumnezeu, si sa fie asemenea lui Iuda si blestematului Arie.

    Ei sunt Blestematii Pascaniului care fara frica de Dumnezeu au votat PENTRU vanzarea apei catre
    ApaVital Iasi si au marit pretul APEI la 16 LEI/MC si au vandut veneticilor, viitorul copiilor nostri pentru 16 lei un mc de apa

    Dorin Nechifor – PNL
    Diana Acsinte – PNL,
    Enea Neculai – PNL
    Vasile Anton – PNL
    Andrei Varca – PNL
    Simona Palade – PSD
    Alexa Bogdan – PSD
    Gabriela Nedelcu – PSD
    Marius Putintelnicu – PSD
    Apostol Carmen – PSD
    Vasile Haldan – PSD
    Vasile Axinte – PSD
    Vasile Balau – PSD
    Stefan Voinea – PPDD

    „BLESTEMATI FIE EI, IN VECII VECILOR.

  • A8 nu va trece munții niciodată. Fitile cu A8

  • Si la Iasi de ce platim 16 lei mc de apa? De unde rezulta acest pret , cum explica Apavital aceasta golanie. Trebuie control al Curtii de Conturi la Apavital

  • Ratatilor!!!!!!! nu mai votati cu aceleasi partide din 90 in coace !!!!

  • Fără PSD-PNL la parlamentare!!!

  • A7 se face pentru legătura dintre portul Constanța și Vama Siret, nu că s-ar gândi PSD-ul la cei din Moldova. Așa au dictat cele trei firme mari americane care dețin cereale în Ucraina și Ciolacu s-a făcut preș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`