Prima pagină » Local » Covid la Primaria Iași. Viceprimarul Gabriel Harabagiu și directorul Vasile Tiron, infectați cu noul coronavirus. Incă trei angajați au fost confirmați
Covid la Primaria Iași. Viceprimarul Gabriel Harabagiu și directorul Vasile Tiron, infectați cu noul coronavirus. Incă trei angajați au fost confirmați

Covid la Primaria Iași. Viceprimarul Gabriel Harabagiu și directorul Vasile Tiron, infectați cu noul coronavirus. Incă trei angajați au fost confirmați

08 oct. 2020, 12:23,
în Local

Viceprimarul municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, a ieşit pozitiv la testarea Covid-19. Acesta se afla în prezent în izolare acasă. Gabriel Harabagiu va fi nevoit să rămână în autoizolare timp de două săptămâni.

Viceprimarul Gabriel Harabagiu s-a infectat cu COVID-19 după ce a fost într-un pelerinaj în Grecia. La începutul lunii octombrie, şeful din Primăria Iaşi, a fost într-un scurt pelerinaj pe Muntele Athos. Din grupul în care se afla, o persoană a fost depistata pozitiv, iar viceprimarul municipiului Iaşi s-a testat la rândul său. Cum testul a ieşit pozitiv, acesta s-a autoizolat acasă. Gabriel Harabagiu a explicat şi cum a ajuns să fie depistat pozitiv.

„În microbuz am fost patru persoane şi conducătorul auto. Ne-am întors luni dimineaţa, foarte devreme. În cursul zilei de luni am avut întâlniri doar cu persoanele de la cabinet şi am participat la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Conform normelor în vigoare am purtat mască de protecţie. În cursul serii de luni m-a sunat şoferul cu care am fost în pelerinaj în Grecia pentru a-mi spune că este pozitiv. M-am autoizolat. Marţi m-am simţit rău, mi-am făcut testul care a ieşit pozitiv”, a explicat viceprimarul Gabriel Harabagiu.

UPDATE: Alte trei persoane de la Direcţia Tehnica- Serviciul Străzi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Numărul total de persoane infectate în Primăria Iași cu COVID-19 se ridică la 5 persoane

S-a înregistrat al doilea caz de coronavirus în Primăria Municipiului Iaşi. Astfel, Vasile Tiron a fost diagnosticat cu virusul Covid-19.

Astăzi, 8 octombrie 2020, s-a confirmat al doilea caz de Covid-19, în rândul angajaţilor de la primăria ieşeana. Directorul Vasile Tiron, conduce Direcția Relații Publice și Transparență Decizională și este unul dintre directorii din Primăria care colaborează îndeaproape cu primarul Mihai Chirica.

Vasile Tiron s-a testat în cursul zilei de astăzi, după ce aseară a avut mai mult simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

„Mă simt binişor, am o tuse mai seacă şi respiraţia mai greoaie. Aseară am făcut temperatura, 38 de grade Celsius. Am fost testat, am ieşit pozitiv. Mă aflu în izolare împreună cu soţia. Până ieri am fost la serviciu. Am intrat în contact cu colegii, dar am purtat masca. Să sperăm că totul va fi bine”, a declarat pentru reporterii BZI.ro Vasile Tiron.

Record de infectări de COVID în judeţul Iași

Joi, 8 octombrie, la nivelul judeţului Iași s-a anunţat un  număr record de infectări cu COVID-19. Conform datelor emise de Grupul de Comunicare Strategică, în ziua de joi, Iașul a înregistrat un număr de 193 de persoane infectate. La nivel de întreaga tară, ziua de 8 octombrie a fost o zi neagră pentru ca recordul stabili ieri a fost întrecut astăzi.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

La Iași nu mai sunt locuri libere pentru pacienţii cu COVID

Medicii din Iași anunţau ieri că locurile disponibile pentru internarea pacienţilor cu COVID-19 sunt, într-o proporţie alarmantă, ocupate. Pe această idee, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, prof. dr. Carmen Dorobăț declara că Spitalul are doar 11 paturi libere și doar 2 locuri disponibile la Terapie Intensivă, locuri care se vor ocupa într-un timp foarte scurt.

Este foarte uşor de făcut o preveziune, dacă 5% din noile infectări ajung la ATI, atunci numărul persoanelor din Terapie Intensivă va creşte în perioada următoare. La Iaşi lucram la parametri maximi. Azi s-au făcut 11 externări, dar care se vor ocupa imediat. La Terapie Intensivă sunt două locuri libere pentru că, menţionez, din nefericire au fost două decese. În spital exista pacienţi cu potenţial de agravare, locurile acestea nu vor rămâne libere pentru mult timp. Speram să operationam paturile de Terapie Intensivă de la Spitalul CFR.” menţionează Carmen Dorobăț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *