Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Covid-19: virusul ar putea fi cauza disfuncției erectile
Covid-19: virusul ar putea fi cauza disfuncției erectile

Covid-19: virusul ar putea fi cauza disfuncției erectile

01 apr. 2021, 15:36,
în Sanatate

Disfuncția erectilă ar putea fi legată de Covid-19, a relevat un recent studiu italian. Disfuncții erectile deja observate la pacienții vindecați. Febra, dureri corporale, oboseală, tuse, pierderea gustului și a mirosului. Știm deja care sunt cele mai frecvente simptome la pacienții cu Covid-19.

Studiile au analizat, de asemenea, sechelele fizice și psihiatrice ale bolii, în special la pacienții tineri, și au avertizat asupra riscurilor stresului post-traumatic sau a leziunilor cardiace, renale și cerebrale.

Specialiștii sunt interesați deja de câteva luni de legătura pe care ar putea să o aibă infecția Covid-19 cu tulburările erectile observate la unii bărbați.

Tulburări erectile, o consecință a Covid-19?

La sfârșitul lunii decembrie, dr. Dena Grayson a avertizat cu privire la riscurile disfuncției erectile la pacienții vindecați de virus.

Pentru acest medic american, „persoanele infectate cu virusul Covid-19 sunt susceptibile să sufere efecte pe termen lung asupra sănătății, inclusiv disfuncție erectilă la bărbați”.

Acest lucru se datorează problemelor pe care acest virus le poate provoca asupra vascularizației, așa cum am văzut deja la anumiți pacienți care prezentau tulburări grave ale vascularizației pulmonare și care, în anumite cazuri, pot fi expuși unui risc de embolie pulmonară.

Covid-19: disfuncție erectilă, atât un factor de risc, cât și o consecință a bolii?

Mai recent, cercetătorii italieni au inițiat un studiu pe această temă. Lucrările lor, publicate în revista Andrology, nu numai că dezvăluie că disfuncția erectilă ar putea fi o complicație pe termen scurt sau lung a Covid-19, așa cum s-a observat deja la pacienți, dar și că aceste tulburări ale erecției ar putea fi un factor de risc pentru dezvoltarea virusului.

Studiind cazul a 100 de bărbați activi sexual, dintre care unii au fost declarați pozitivi pentru Covid-19, Andrea Sansone și echipa ei au reușit să măsoare „prevalența disfuncției erectile” la persoanele care au contractat virusul.

„Vaccinarea universală COVID-19 și gesturile de barieră ar putea avea avantajul suplimentar de a preveni disfuncția sexuală”, concluzionează autorii studiului, potrivit Femme Actuelle. Sunt necesare insa mai multe cercetări pentru a confirma sau nu aceste ipoteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`