Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Terapiile împotriva cancerului, utile si în tratarea infectiei cu noul tip de coronavirus
Terapiile împotriva cancerului, utile si în tratarea infectiei cu noul tip de coronavirus

Terapiile împotriva cancerului, utile si în tratarea infectiei cu noul tip de coronavirus

05 aug. 2020, 07:30,
în Sanatate

Covid-19, tratat cu terapiile împotriva cancerului. Dezvoltarea anticorpilor monoclonali care vizează virusul a fost avizată de oameni de știință de renume. Anthony Fauci, principalul expert în bolile infecțioase din SUA, le-a numit „aproape un pariu sigur” împotriva COVID-19.

Când un virus trece peste apărările inițiale ale corpului, un răspuns mai specific începe să producă celule care vizează invadatorul. Acestea includ anticorpi care recunosc și blochează un virus, prevenind răspândirea infecției.

Anticorpii monoclonali – crescuți în cuve cu bioreactor – sunt copii ale acestor proteine ​​naturale.

Oamenii de știință încă mai elaborează rolul exact al neutralizării anticorpilor în recuperarea de COVID-19, dar producătorii de medicamente sunt încrezători că anticorpii potriviți sau o combinație poate modifica cursul bolii care a luat peste 675.000 de vieți la nivel global.

Covid-19, tratat cu terapiile împotriva cancerului

Anticorpii pot bloca infectia. Acesta este un fapt”, a declarat pentru Reuters executivul Regeneron Pharmaceuticals (REGN.O), Christos Kyratsous.

Regeneron testează un cocktail cu doi anticorpi, care consideră că limitează capacitatea virusului de a scăpa mai bine decât unul, cu date privind eficacitatea acestuia așteptate până la sfârșitul verii sau la începutul toamnei. „Protecția va scădea în timp. Dozarea este ceva ce nu știm încă”, a spus Kyratsous.

Guvernul Statelor Unite a acordat în iunie lui Regeneron un contract de 450 de milioane de dolari. Compania a spus că poate începe imediat producția la uzina sa din SUA dacă autoritățile de reglementare aprobă tratamentul.

Fabricarea acestor medicamente este complexă, iar capacitatea este limitată. Există, de asemenea, o dezbatere dacă un singur anticorp va fi suficient de puternic pentru a opri COVID-19.

AstraZeneca a spus că intenționează să înceapă studii umane cu combinația sa dublă anticorpi în câteva săptămâni.

Imunitate instantanee

Lilly, care a început testarea umană în iunie a doi candidați la anticorpi în procese separate, se concentrează pe o abordare cu un singur medicament.

„Dacă aveți nevoie de o doză mai mare sau de mai mulți anticorpi, mai puține persoane pot fi tratate”, a declarat Dan Skovronsky, directorul științific Lilly.

Spre deosebire de vaccinurile, care activează propriul sistem imunitar al organismului, impactul anticorpilor infuzați se disipează în cele din urmă.

Totuși, producătorii de medicamente spun că anticorpii monoclonali ar putea preveni temporar infecția la persoanele cu risc, cum ar fi lucrătorii medicali și persoanele în vârstă. Ele ar putea fi, de asemenea, utilizate ca punte terapeutică până când vaccinurile devin disponibile pe scară largă.

„Într-un cadru profilactic, credem că putem atinge o acoperire de până la șase luni”, a spus Phil Pang, directorul medical principal al Biotehnologiei Vir (VIR.O), care își propune să înceapă testarea unui anticorp la pacienții nepitalizați, luna viitoare, cu partenerul GSK.

„Avantajul unui anticorp este că este practic imunitate instantanee”, a spus Mark Brunswick, vicepreședinte senior la Sorrento Therapeutics (SRNE.O).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024