Prima pagină » Titlurile zilei » COVID-19, surprins la microscop de medicii legiști din Iași! Cum arată virusul ucigaș care cuprinde plămânii celor infectați. Totul a ieșit la iveală la autopsie

COVID-19, surprins la microscop de medicii legiști din Iași! Cum arată virusul ucigaș care cuprinde plămânii celor infectați. Totul a ieșit la iveală la autopsie

03 iul. 2020, 04:00,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași au efectuat până în acest moment 23 de necropsii, toate pe cadavre infectate cu COVID-19. În urma analizelor specifice, medicii au observat schimbări ale oraganelor, însă cele mai vizibile, la microscop, sunt modificările din plămâni

Medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași au observat anumite schimbări în urma necropsiilor efectuate pe cadavre infectate cu COVID-19.

„Au fost găsite modificări caracteristice pulmonare. Macroscopic, au fost observate zone întinse de condensare pulmonară, uneori dopuri de puroi în țesutul pulmonar. Examinarea macroscopică trebuie întotdeauna confirmată de cea microscopică, ce a pus în evidență leziuni, ca urmare a unei supra-infecții bacteriene”, au precizat medicii legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML).

În plămânii pacienților infectați cu COVID-19 au fost găsite vase de sânge înfundate și un lichid spumos

În urma necropsiei cadavrelor infectate cu COVID-19 medicii legiști au descoperit mai multe aspecte.

„În plămâni se pot forma cheaguri de sânge, pot apărea dopuri de puroi, iar asta duce la nefuncționarea optimă a aparatului respirator. De asemenea, în plămânii celor infectați cu COVID-19 a fost găsit un lichid spumos. Înainte de deces, din cauza acestui lichid, pacienții respirau greu și aveau sentimentul de sufocare. Totodată, au fost observate și vase de sânge înfundate, la nivelul plămânilor sau chiar al cordului”, au mai precizat medicii din cadrul Institutului de Medicină Legală (IML) Iași.

De precizat este faptul că cele mai multe cazuri aveau alte comorbidități, cel mai frecvente fiind cele cardiovasculare (cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, anevrisme de aortă rupte), apoi metabolice (diabet zaharat, obezitate), hepatice (steatoză, hepatită cronică, ciroză), renale (dializați) sau tumorale.

Necropsiile au fost făcute pe cadavre confirmate cu COVID-19 din județul Iași și nu numai

De la începutul acestei pandemii, la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași au fost efectuate necropsii pe cadavre din județul Iași și nu numai. Morțile se împart în două categorii: violente și patologice. O parte dintre cadavrele ajunse la Institutul de Medicină Legală (IML) au fost confirmate cu COVID-19 după necropsie. La IML Iași au fost luate măsuri sporite de siguranță încă de la începutul pandemiei. Orice cadavru care ajunge la IML poate fi infectat cu COVID-19, de aceea a fost organizată o sală specială în care să se desfășoare necropsii în deplină siguranță.

La IML Iași au fost efectuate 23 de necropsii pe cadavre infectate cu COVID-19

Reporterii BZI au aflat că până în acest moment la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași au fost efectuate 23 de necropsii pe cadavre infectate cu COVID-19. Morții aveau vârste cuprinse între 27 și 98 de ani. Cele mai multe sunt morți patologice, doar câteva sunt violente. Mai multe persoane care au avut o moarte violentă erau asimptomatice. De exemplu, un bărbat în vârstă de 86 de ani a murit după ce a căzut într-un beci, iar în urma necropsiei s-a stabilit faptul că era infectat cu COVID-19. Un alt bărbat în vârstă de 42 de ani, găsit spânzurat, era de asemenea infectat cu COVID-19. Tot cu COVID-19 a fost găsit infectat și un bărbat de 69 de ani care a murit într-un accident rutier și un tânăr în vârstă de 27 de ani care avea o concentrație de alcool în sânge de 3,18 grame.

Au fost confirmate infectări cu COVID-19 în urma decesului, la efectuarea necropsiei

În cazul acestor morți, denumite generic violente, s-a stabilit infecția cu COVID-19, însă cauza decesului este alta. Bărbatul găsit spânzurat a murit din cauza asfixierii mecanice, iar bărbatul căzut în beci a murit din cauza fibrozei ischemice cronice, hepatitei cronice, steatozei, dar și din cauza rupturii de aortă ascendente. În cazul tânărului de 27 de ani confirmat cu COVID-19 după deces, cauza morții a fost intoxicarea cu alcool etilic, iar bărbatul care a murit în urma unui accident rutier a decedat din cauza unor leziuni incompatibile cu viața. Trebuie precizat faptul că 6 persoane au decedat în timp ce erau în izolare, din cauze patologice. În urma acestor decese, au fost declanșate anchete epidemiologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *