Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19, o boală de lungă durata, avertizeaza autoritățile americane
Covid-19, o boală de lungă durata, avertizeaza autoritățile americane

Covid-19, o boală de lungă durata, avertizeaza autoritățile americane

30 iul. 2020, 08:04,
BZI.ro, în Sanatate

Covid-19, o boală de lungă durata. Într-un raport publicat recent, autoritățile americane din domeniul sănătății avertizează că Covid-19 ar trebui considerată o boală îndelungată.

Covid-19 poate fi o boală de lungă durată, chiar și la adulții tineri, fără condiții cronice subiacente, au avertizat Centrele Statelor Unite pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) într-un raport publicat pe 24 iulie.

Dintre cei 292 de respondenți într-un sondaj telefonic efectuat pe adulții care au testat pozitiv pentru coronavirus, 94% au declarat că au avut unul sau mai multe simptome la momentul testului și 35% dintre acești respondenți simptomatici au spus că nu și-au recuperat starea de sănătate obișnuită la data interviului, efectuată la aproximativ 16 zile după testul de screening. Și, contrar a ceea ce s-ar putea crede, a fi tânăr fără patologii cronice nu inseamnă o recuperare facilă după infecția cu Sars-CoV-2, întrucât 26% dintre cei de 18-34 de ani au declarat că nu și-au recuperat complet starea de sănătate. Procentul este de 32% între 35-49 ani și 47% în rândul celor de peste 50 de ani, detaliază CDC. Printre simptomele încă prezente la trei săptămâni de la testul pozitiv, respondenții au indicat în special o tuse persistentă, o oboseală sau o lipsă de respirație, noteaza Sante Magazine.

Covid-19, o boală de lungă durata

Pentru autoritățile americane, aceste rezultate indică faptul că infecția cu coronavirus poate duce la o boală prelungită, chiar și la persoanele cu o formă mai ușoară, ambulatorie, inclusiv la adulți tineri. Astfel, CDC consideră că este justificat un mesaj eficient de sănătate publică care vizează aceste grupuri și că măsurile preventive, inclusiv distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea constantă și corectă a măștilor de față în public, ar trebui încurajate puternic.

Postat pe 9 iulie, în JAMA, un studiu efectuat la pacienții italieni la două luni de la infecția cu coronavirusuul nou a constatat că mai mult de 87% au avut cel puțin un simptom persistent și mai mult de jumătate au declarat că au încă trei sau mai multe simptome. În general, trebuie admis că efectele pe termen lung ale unei infecții cu Sars-CoV-2 sunt încă slab înțelese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *