Prima pagină » National » COVID-19 lovește și magistratura! Un procuror a fost confirmat cu noul coronavirus
COVID-19 lovește și magistratura! Un procuror a fost confirmat cu noul coronavirus

COVID-19 lovește și magistratura! Un procuror a fost confirmat cu noul coronavirus

03 iul. 2020, 14:16,
Cristian Zavastin, în National

COVID-19 lovește și magistratura! Un procuror din Turda a fost confirmat cu noul coronavirus. Activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda și a Judecătoriei Turda a fost, vineri, suspendată. Clădirea în care funcționează cele două instituții este dezinfectată, o anchetă epidemiologică fiind declanșată de DSP Cluj.

COVID-19 lovește și magistratura: A fost internat în spital

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, Călin Cioban, a declarat că procurorul confirmat cunoul COVID-19 a avut probleme de sănătate și și-a făcut un test pentru coronavirus din proprie inițiativă.

„Procurorul a efectuat un test coronavirus și a fost confirmat pozitiv. A fost internat în spital”, a spus Călin Cioban. Cauzele care aveau termen vineri la Judecătoria Turda vor fi reprogramate.

Primar, decedat din cauza coronavirus

Primarul comunei Băluşeni, Neculai Stratulat, care a fost diagnosticat cu COVID-19, a murit, miercuri, în Institutul de Pneumoftiziologie din Bucureşti, spus directorul DSP Botoşani, Monica Adăscăliţei. Primarul localităţii Băluşeni a fost transferat în urmă cu aproximativ două săptămâni la spitalul din Bucureşti, ca urmare a altor afecţiuni de care suferea.

Neculai Stratulat avea 71 de ani şi era membru al Partidului Social Democrat. Era primar din 2008 şi se afla la al treilea mandat. Înainte de a fi primar, el a fost directorul sucursalei din Botoşani a fostei Bănci Agricole.

Altfel, viceprimarul din Panciu, Dumitru Huzum, şi încă doi angajaţi ai Primăriei Panciu au aflat că s-au infectat cu noul coronavirus şi în prezent sunt internaţi în spital. De asemenea, colegii de serviciu cu care cei trei au intrat în contact au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Surse din administraţia judeţului Vrancea au precizat că atribuţiile de conducere au fost preluate de către secretarul Primăriei pentru a nu se forma un vid de putere. Primarul Iulian Nica este implicat într-un dosar de corupţie şi judecătorul a decis să-l plaseze sub control judiciar.

Problema este că şi secretarul ar putea să lipsească dacă procurorii şi judecătorii vor considera că a fost implicat în actele de corupţie din dosarul primarului Nica. În această situaţie, fie se va solicita ajutorul autorităţilor judeţene, fie va fi delegat un alt angajat al Primăriei să se ocupe de problemele instituţiei.

COVID-19 și la DSP Buzău

Carmen Scântei, coordonatoarea întregii crize COVID-19 din județul Buzău, a primit rezultatul pozitiv al testelor pentru noul coronavirus miercuri, după ce marţi, un examen tomografic a indicat semnele unei infecţii cu coronavirus.

Carmen Scîntei a mai făcut două teste în cursul săptămânii trecute, care au ieşit negative. După confirmarea testului PCR de miercuri seară, medicul epidemiolog a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

Tot miercuri, medicul Carmen Scântei a împlinit vârsta pensionării. În vârstă de 63 de ani, Scîntei lucrează în cadrul DSP Buzău de 40 de ani.

În urmă cu două săptămâni a fost deschisă o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Buzău, după ce mai mulți medici au fost confirmați pozitiv la COVID-19. 12 cadre medicale au fost infectate cu SARS-COV-2. Iar în urmă cu o zi au fost confirmate pozitiv 32 de persoane, dintre care patru sunt angajați ai unității spitalicești.

În județul Buzău este înregistrat și cel mai tânăr pacient infectat cu noul coronavirus – un bebeluș de nouă luni.

Un număr de 32 de buzoieni au fost confirmaţi cu Covid-19 în urmăă cu două săptămâni, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, citat de News.ro.

Printre cazurile raportate se află doi medici, o asistentă şi o infirmieră din cadrul SJU Buzău, o asistentă medicală a serviciului de îngrijiri medicale la domiciliu Crucea Alb-Galbenă şi copii de 9 luni, 3 ani şi 17 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *