Prima pagină » Coronavirus » COVID-19 lovește dur Belgia: Aproape 1.000 de pacienți nu au mai fost primiți în spitalele în care s-au dus!

COVID-19 lovește dur Belgia: Aproape 1.000 de pacienți nu au mai fost primiți în spitalele în care s-au dus!

07 nov. 2020, 20:45,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

COVID-19 lovește dur Belgia, aproape 1.000 de pacienţi cu COVID-19 fiind transferaţi de la un spital la altul pe teritoriul Belgiei de la începutul lunii octombrie, într-un efort de împărţire a poverii, a relatat sâmbătă agenţia Belga, preluată de dpa.

Belgia are dificultăţi tot mai mari în a ţine sub control rata de infectare cu coronavirus.

Cu o medie de aproape 12.000 de cazuri noi de infectare între miercuri, 28 octombrie, şi marţi, 3 noiembrie, la o populaţie de circa 11,5 milioane de locuitori, Belgia are una din cele mai ridicate rate de contagiune din Europa.

COVID-19 lovește dur Belgia: Carantină parţială la începutul acestei luni

Pentru a preveni ca spitalele să fie nevoite să refuze pacienţi, guvernul a impus o carantină parţială la începutul acestei luni, ordonând închiderea magazinelor cu produse neesenţiale şi limitarea contactelor apropiate la o persoană dintr-o gospodărie.

De la 1 octombrie, 945 de pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi spre alte spitale pentru a elibera paturi în unităţi care şi-au atins capacitatea maximă de primire.

Marea majoritate a acestor bolnavi au fost transferaţi în interiorul ţării, dar 24 de pacienţi au fost trimişi în ţara vecină Germania, a transmis agenţia Belga.

Anunțau o scădere a numărului de infectări în Belgia

Belgia a anunțat joi, 5 noiembrie, că numărul de noi infectări cu COVID-19 scade. În ultimele două luni, Belgia a cunoscut o creştere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, devenind astfel ţara cea mai afectată din Europa de pandemia de COVID-19,

Virusologul Belgian Yves van Lanthem susțime că reducerea numărului de contagieri se datorează respectări ide către populație a restricţiilor progresive impuse pentru a frâna răspândirea virusului, relatează EFE.

„Am constatat aspecte pozitive în evoluţia cifrelor şi din fericire această tendinţă pozitivă pare să se confirme”, a declarat virusologul Yves van Lanthem, cel care susţine conferinţele naţionale de presă privind situaţia COVID-19.

În Belgia incidenţa rămâne cea mai ridicată din Europa

Deşi în Belgia incidenţa rămâne cea mai ridicată din Europa, cu 1.775 noi cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, media săptămânală a persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 a scăzut cu 4%, marcând prima descreştere din acest al doilea val de COVID-19.

Tendinţa pare să confirme o ameliorarea a situaţiei, conform datelor recente, în care se remarcă efectul restricţiilor care s-au aplicat progresiv în ultimele săptămâni, precum interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, închiderea restaurantelor, a barurilor, a centrelor de agrement, de sport şi de cultură, precum şi obligaţia desfăşurării activităţii profesionale la domiciliu.

„Datele arată că măsurile aplicate funcţionează”, a menționat Yves van Lanthem.

Mai multe restricții impuse în Belgia

Începând de luni, 2 noiembrie, a fost suspendată şi activitatea centrelor comerciale neesenţiale, o măsură al cărei impact asupra situaţiei epidemiologice ar putea fi observat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Internările în spitale sunt în continuare în creştere, în medie cu 26%, iar în secţiile de terapie intensivă cu 4%. Autorităţile belgiene, care au început să transfere bolnavi în Germania, au fixat la 2.000 numărul paturilor disponibile la terapie intensivă, limita pentru a împiedica colapsul sistemului sanitar.

Numărul deceselor continuă de asemenea să crească cu 75% săptămânal – o medie de 163 de decese pe zi.

Belgia a înregistrat în total 12.126 decese de la declanşarea pandemiei.

Este în creştere şi rata infectărilor, cu 6,3% săptămânal, ajungând la 28,8% la scară naţională, cu o medie de 48% la Liege şi 37% la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *