Prima pagină » Local » COVID-19 la Aeroportul Iaşi. Directorul Cătălin Bulgariu şi alţi angajaţi s-au îmbolnăvit de temutul virus

COVID-19 la Aeroportul Iaşi. Directorul Cătălin Bulgariu şi alţi angajaţi s-au îmbolnăvit de temutul virus

30 sept. 2020, 09:21,
în Local

Aeroportul Internaţional Iaşi a fost lovit de COVID-19. Trei persoane din cadrul regiei aeroportuare au contractat coronavirusul, printre aceştia fiind chiar directorul Cătălin Bulgariu. Acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19 după ce a intrat în contact cu două persoane angajate la Serviciul Juridic, ambele infectate. În prezent, directorul aerogării ieşene se află la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi pentru a primi tratament. NU este primul caz de COVID-19 de la Aeroportul Iaşi de când a izbucnit pandemia de COVID-19.

Surse din Partidul Social Democrat Iaşi susțin că ieri Cătălin Bulgariu, directorul aerogării ieșene ar fi participat la o şedinţă internă de partid. La întâlnirea de partid ar fi fost printre alţii Maricel Popa, Doru Pănescu, dar și alți parlamentari PSD.

Directorul Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, a fost diagnosticat cu Covid-19

În cadrul regiei autonome Iaşi, trei persoane au fost depistate cu virusul SARS-COV-2. Reprezentantul Aeroportului Internațional Iași a ținut să precizeze faptul că în prezent acestea nu se află la locul de muncă, fiind în autoizolare sau respectând măsurile impuse de reprezentanţii DSP Iaşi, care au desfăşurat şi ancheta epidemiologica cu privire la cele trei cazuri. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi angajaţi ai Aeroportului Iaşi, spaţiile destinate lucrului au fost dezinfectate, iar angajații au primit măşti, mănuşi şi dezinfectant, astfel încât, răspândirea virusului Covid-19 în cadrul regiei să poată fi stopată.

„În momentul de față pe Aeroportul Internaţional Iaşi au fost depistat trei persoane care sunt purtătoare a virusului SARS-COV-2. Aşteptăm ca reprezentanţii DSP Iaşi să desfăşoare ancheta epidemiologică în cadrul regiei de transport. În această perioadă au fost distribuite din nou măşti, mănuşi, li s-a luat temperatura tuturor angajaţilor în momentul în care aceştia s-au prezentat la serviciu.

După efectuarea anchetei epidemiologice vom putea comunica şi celelalte măsuri care se impun în vederea stopării răspândirii de coronavirus în incinta Aeroportului Iaşi, în rândul personalului TESA. Într-adevăr, una din persoanele care au fost depistate cu coronavirus este directorul general al Aeroportului Iaşi, Cătălin Bulgariu, şi alţi doi colegi din rândul personalului TESA.”, a declarat Anca Burniche, reprezentant Aeroportul Iaşi.

Primul caz de coronavirus la Aeroportul Internaţional Iaşi. Un angajat de la securitate, testat pozitiv cu Covid-19

Vineri, 31 iulie 2020, a fost testat pozitiv un angajat din cadrul departamentului de securitate de la Aeroportul Internaţional Iaşi. Directorul aerogării ieşene a confirmat faptul că a fost înregistrat primul caz de Covid-19 în cadrul companiei administrată de acesta.

Angajatul de la securitate care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus a intrat în contact direct cu nu mai puțin de 22 de persoane. În momentul de față s-a demarat o anchetă epidemiologică cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică Iași la Aeroportul Internațional Iași. Cătălin Bulgariu a declarat că persoana s-a infectat în familie.

„A fost primul caz de Covid-19 la Aeroportul Iaşi, o persoană care a fost infectată în familie. Astăzi facem ancheta epidemiologica împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi să vedem care sunt urmările. Este o persoană care lucrează în departamentul de securitate al Aeroportului Iaşi. S-a făcut lista contactilor direcţi, sunt 22 de persoane pe această listă.”, a declarat Cătălin Bulgariu, direct Aeroport Iaşi.

Polițist local din Iași, depistat pozitiv cu noul coronavirus

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și a pus în alertă autoritățile din subordinea municipalității. Conducerea Poliției Locale a demarat o anchetă pentru a se stabili de unde s-a infectat angajatul instituției, iar toți polițiștii locali cu care acesta a intrat în contact în ultimele zile intră în izolare

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus . Conducerea instituției din subordinea Primăriei Iași a intrat în alertă și a început identificarea persoanelor cu care polițistul local a intrat în contact, aceștia urmând să fie trimiști în izolare. Situația a fost descoperită în cursul zilei de ieri, în urma unor testări de rutină realizate în cadrul Poliției Locale Iași.

„Avem un angajat care a fost depistat pozitiv și am decis ca acesta să intre imediat în izolare. În momentul de față s-a trecut la identificarea tuturor celor care au luat contact cu el în ultimul timp. Nu știm exact perioada când acesta avea incubația și vom considera 14 zile de astăzi înapoi. Am început deja să facem o listă cu persoanele cu care acesta a intrat în contact, iar acestea vor intra în izolare. Nu știm de unde a luat virusul angajatul nostru, cert este că nu din cadrul Poliției Locale”, a explicat Liviu Zanfirescu, director general al Poliției Locale Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *