Prima pagină » Coronavirus » COVID-19 India: Numărul de infecții cu coronavirus a depășit Rusia
COVID-19 India: Numărul de infecții cu coronavirus a depășit Rusia

COVID-19 India: Numărul de infecții cu coronavirus a depășit Rusia

06 iul. 2020, 11:02,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

COVID-19 India. Duminică au fost raportate aproape 24.000 de cazuri noi de coronavirus. Astfel India a devenit a treia ţară din lume în privinţa numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, potrivit cifrele worldmeters.info.

În total, în India, au fost raportate 697.836 de persoane infectate cu noul coronavirus, cifră care depășeșete numărul de cazuri din Rusia.

Primele două locuri în topul țărilor celor mai afectate de COVID-19 sunt deținute de Statele Unite, cu aproape 3 milioane de cazuri, şi Brazilia, cu 1,6 milioane.

De la izbucnirea pandemiei, în India 19.700 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce au contactat COVID-19. În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a fost de 421.

COVID-19 India: Taj Mahal, închis pe termen nelimitat

Explozia de cazuri de infectări cu COVID-19 au determinat autoritățile indiene să ia decizia să amâne pe termen determinat redeschiderea Taj Mahal. Riscul de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra era extrem de ridicat dat fiind numărul foarte mare de vizitatori dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, potrivit Reuters.

Autorităţile locale au emis un ordin de extindere a măsurilor de inchidere  monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor restrictive, care au fost introduse în luna martie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile districtuale.

Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din ţară.

Nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

America de Nord și Amercia de Sud, cele mai afectate

Pandemia de COVID-19 se propagă progresiv în America de Sud, în timp ce Europa, cu excepția Rusiei, pare că și-a aplatizat curba de infectare.

Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza bolii, conform calculelor Reuters, bazate pe o medie în perioada 1 – 27 iunie. Asta ănseamnă aproximativ 196 de persoane decedate pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde. În doar cinci luni, numărul de morţi COVID-19 a depăşit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecţioase.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Experţii americani analizează modul în care problemele demografice afectează ratele de deces în diferite regiuni. Unele ţări europene cu populaţii mai în vârstă au raportat rate de fatalitate mai mari, de exemplu.

Experții americani susțin că SARS-CoV-2 a suferit o mutație ce îl face de trei până la șase ori mai capabil să infecteze celulele umane. Acest lucru ar putea face virusul mai contagios.

Astfel, oamenii de știință au observat însă că un experiment in vitro nu poate reproduce dinamica reală a unei pandemii.

„Datele arată că este o singură mutație care ajută virusul să se multiplice mai bine și poate să aibă încărcături virale mai mari. Nu știm încă dacă acest lucru înrăutățește evoluția bolii, doar că virusul se multiplică mai bine și, posibil, este mai contagios. Dar încă suntem în stadiul în care încercăm să confirmăm acest lucru. Niște geneticieni foarte buni lucrează la asta”, a spus Anthony Fauci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025