Prima pagină » Coronavirus » COVID-19 în Franţa. Al doilea val al pandemiei lovește puternic: „85 la sută din secţiile ATI, ocupate în noiembrie“

COVID-19 în Franţa. Al doilea val al pandemiei lovește puternic: „85 la sută din secţiile ATI, ocupate în noiembrie“

24 sept. 2020, 09:56,
Cristian ZAVASTIN în Coronavirus

COVID-19 lovește puternic în Franţa. Ministrul sănătăţii din Franța, Olivier Veran, a declarat că în aceste condiții se vor lua noi măsuri de restricţie, pentru limitarea răspândirii bolii.

Franța a intrat în alertă după ce 19% din paturile ATI pentru COVID-19 au fost ocupate. Comparativ, procentul de ocupare a paturilor ATI destinate COVID în România este la 50%.

„Este o situaţie epidemică gravă, care necesită luarea unor măsuri suplimentare. Răspândirea virusului creşte rapid. Situaţia e îngrijorătoare şi în spitale, avem 6.000 de francezi internaţi cu COVID-19. 19 la sută dintre ei sunt la Terapie Intensivă”, a declarat Olivier Veran.

COVID-19 în Franţa

Franţa va fi împărţită în mai multe zone de alertă – zonă roşie, zonă de alertă ridicată şi zonă de alertă maximă.

„Pentru a clasifica zonele, ne bazăm pe trei indicatori cheie ai acestei faze a pandemiei: rata incidenţei, care măsoară intensitatea răspândirii virusului şi astfel numărul de pacienţi, rata incidenţei la persoane peste 65 de ani, care sunt mai fragili şi mai expuşi formelor grave, şi numărul pacienţilor de la terapie intensivă, care reflectă impactul pandemiei pe sistemul nostru de sănătate”, a menționat Olivier Veran.

Stare de „Alertă maximă“ în zona Marseille

Ministrul sănătăţii din Franța a menționat că în cazul în care se va depăși starea de alertă, Guvernul francez va fi nevoit să declare stare de urgenţă în unele teritorii.

„Situaţia epidemică poate fi numită tensionată, cu consecinţe deja foarte grave asupra sistemului nostru sanitar. Dacă această ultimă stare de alertă ar fi depăşită, nu avem de ales decât să declarăm stare de urgenţă în aceste teritorii. Barurile, restaurantele şi toate celelalte localuri deschise pentru public vor fi închise începând de sâmbătă. Aceste măsuri, deşi dificile, sunt necesare, sunt convins de asta”, a precizat Olivier Veran.

Paris şi alte 10 oraşe, în stare „alertă sporită“

Alte 11 mari orașe, Paris, Lille, Toulouse, Saint Etienne, Rennes, Rouen, Grenoble, Montpellier, Bordeaux, Lyon, Nisa – au fost plasate în zona de „alertă sporită”. Aici, barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, festivalurile locale şi petrecerile studenţeşti au fost anulate, iar adunările mai mari de 10 persoane în public sunt interzise. De asemenea, sălile de sport sunt închise.

În Paris, numărul infectărilor a ajuns la 204 cazuri la 100.000 de locuitori potrivit ministrului.

„Sistemul de sănătate este sub o presiune imensă. Numărul pacienţilor spitalizaţi în această zonă creşte rapid. În ultimele 7 zile, au fost aproape 1000 de oameni internaţi, faţă de 460 acum două săptămâni. E o dublare! În plus, din cei aproape 2000 de pacienţi internaţi, 305 sunt la ATI. Ne putem aştepta ca 40 la sută dintre locurile de la ATI din această regiune să fie ocupate până în 10 octombrie şi 85 la sută până pe 11 noiembrie”, a mai spus Olivier Veran.

Barurile și restaurantele se închid astăzi în Marea Britanie

Marea Britanie i-a măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, începând de joi, pub-urile, barurile și restaurantele se vor închide mai devreme, pentru a se evita răspândirea virusului COVID-19.

Decizie de ultim moment luată de Anglia. Toate barurile, restaurantele şi pub-urile se vor închide la ora 22:00, începând de joi.

Regatul Unit se asigură că se iau toate măsurile necesare, pentru a se evita un alt val puternic de infectări.

Experții susțin faptul că s-ar putea ajunge chiar și la 50.000 de infectări pe zi, ceea ce înseamnă că măsurile vor fi impuse rapid.

În Anglia, nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, ca urmare a creșterii semnificative a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Pentru moment, nu se vor lua restricții mai severe, însă specialiștii punctează că dacă acest lucru nu va fi posibil, Regatul Unit ar putea ajunge la un număr devastator de infectări zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`