Prima pagină » Local » COVID-19 face ravagii printre tinerii din Iași! La Spitalul Sf. Maria numărul pacienţilor internaţi s-a dublat
COVID-19 face ravagii printre tinerii din Iași! La Spitalul Sf. Maria numărul pacienţilor internaţi s-a dublat

COVID-19 face ravagii printre tinerii din Iași! La Spitalul Sf. Maria numărul pacienţilor internaţi s-a dublat

11 ian. 2022, 08:38,
BZI.ro, în Local

COVID-19 pare să îşi facă din nou simţită prezenta pe teritoriul României. Conform managerului Spitalului de Copii Sf. Maria, numărul copiilor care au ajuns să fie infectați s-a dublat. Vorbim despre faptul că în zona roșie a spitalului s-a ajuns la spitalizarea a 10 persoane.

Managerul Alina Belu menționează faptul că unitatea medicală speră să facă față valului de infectări din valul 5 al pandemiei de COVID-19. Alina Belu explică faptul că Zona Roșie se poate extinde până la o capacitate de 80 de paturi și este foarte important ca cei care ajung la spital să nu aibă nevoie de Terapie Intensivă.

 

Alina Belu susține că la Spitalul Sf. Maria numărul de pacienți cu COVID-19 s-a dublat

Alina Belu menționează faptul că la Spitalul Sf. Maria sunt internați 10 pacienți care au COVID-19, comparativ cu 5 câți erau internați zilele trecute. Aceasta precizează faptul că cea mai afectată grupă de vârstă este cea de până în 3 ani:

” Astăzi s-a dublat numărul de pacienți din Zona Roșie, cea non ATI-COVID-19 din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași. De la 5 persoane acum am ajuns la 10. Unul dintre copii are 17 ani, restul până în 3 ani. Cea mai afectată este grupa de vârstă mai mică de 3 ani ” a menționat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași.

 

Pacienții internați la Spitalul Sf. Maria nu sunt în stare critică! Unitatea medicală își poate extinde numărul de paturi non ATI-COVID

În continuarea declarațiilor, Alina Belu menționează faptul că pacienții care sunt internați în aceste momente în unitatea medicală au o stare de sănătate stabilă. Managerul consideră că Spitalul Sf. Maria poate face față celui mai pesimist scenariu din valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Pacienţii nu sunt în stare critică, nu sunt în zona ATI, dar necesită supraveghere şi tratament în spitalului. Noi spunem că putem face şi celui mai sumbru scenariu, sperăm, şi echipa medicală speră să fie forme moderate şi uşoare, având în vedere că sugarul şi copilul mic necesită spitalizare pentru echilibrare hemodinamică, dar să nu fie nevoie de terapie intensivă. Avem 8 locuri în Terapie Intensivă din care sunt ocupate 2. Avem 22 de paturi în Zona Roșie dintre care sunt 10 paturi ocupate. explică Alina Belu.

De altfel, numărul de paturi din Zona Roșie se poate extinde datorită faptului că zona a fost recent renovată. Dacă în valul 4 al pandemiei au existat un număr de 40 de paturi, în aceste momente se poate ajunge la creșterea capacității până la 80 de paturi:

 

Vom extinde in funcţie de adresabilitate. În valul patru al extins până la 40 de paturi, în acest val vom extinde în funcţie de situaţie. Din fericire, zona este reabilitată şi putem avea şi până la, dacă restrângem şi celelalte zone până la 80 de locuri. Sperăm să nu fie nevoie. Echipa medicală recomandă vigilentă din partea părinţilor. În momentul în care se observă o modificare, să se adreseze unui medic, medicului de familie sau către noi fără nicio reținere. susține managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

În altă ordine de idei, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu, a declarat recent faptul că prezența variantei Omicron la nivel de Iași și Moldovă este din ce în ce mai mare. De exemplu, din totalul de 27 de suspecți, toți au fost confirmați având Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *