Prima pagină » Local » Covid-19 face ravagii la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași! Aproximativ 40 de minori sunt internați
Covid-19 face ravagii la Spitalul pentru Copii

Covid-19 face ravagii la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași! Aproximativ 40 de minori sunt internați

01 feb. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

La Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași sunt internați aproximativ 40 de minori infectați cu Covid-19, dintre care unul în stare gravă, fiind intubat

Medicii pediatri ieșeni sunt în alertă după ce numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor a crescut în mod alarmant. Ieri, 31 ianuarie 2022, erau internați la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”, 39 de pacienți infectați, dintre care 7 în Secția ATI. Specialiștii au precizat că cei mai mulți sunt minori sub 3 ani.

„În Secția ATI-Covid-19 sunt internați 7 pacienți, dintre care unul este ventilat mecanic, iar un alt pacient este cu suport non-invaziv. În zona roșie non-ATI sunt 38 de pacienți. Am deschis vineri dimineață încă un sector de 32 de paturi pentru a face față solicitărilor, care sunt din ce în ce mai mari, pentru pacienți pozitiv-Covid cu forme medii. Am remarcat că 60 la sută dintre pacienți sunt copii sub 3 ani. O incidență mare este a sugarului până într-un an”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Simptomele pacienților Covid-19 internați la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași

Principalele simptome ale infecției cu SARS-Cov-2 ce caracterizează aceste categorii de vârstă sunt: febră care nu cedează la antitermicele uzuale, lipsa poftei de mâncare, stare de oboseală marcată, plâns inconsolabil, diaree, vărsături, convulsii sau modificări de respirație. Specialiștii recomandă ca, în această perioadă, starea de sănătate a copiilor să fie monitorizată cu o mai mare vigilență, în special a copiilor mici.

„La pacientul pediatric există simtomatologia respiratorie, combinată cu cea digestivă, unică respiratorie sau unică digestivă. Tratamentul în cazul pacienților consultați de medicul de familie și tratați la domiciliu se aplică simptomatologic, iar, în momentul în care se constată o degradare a stării de sănătate a copilului, se recomandă prezentarea în UPU, pentru investigații și se decide dacă se internează pacientul sau nu. Momentan, suntem în imposibilitatea de a deschide un centru de vaccinare, deoarce noi suntem în reabilitare și toate spațiile sunt relocate și nu reușim să facem un circuit pentru pacientul pediatric care are nevoie de vaccin”, a adăugat Alina Belu.

Ce pastile trebuie să aibă acasă orice părinte

Medicii ieșeni le recomandă părinților să aibă în trusa medicală de acasă, pentru tratamentul copiilor infectați cu Covid-19, un aparat cu aerosoli, Paracetamol, medicamente pentru tratarea diareei de tipul diosmectită. Trebuie precizat că toate acestea trebuie administrate doar la recomandarea medicului specialist.

„Vă recomandăm ca în mini-trusa de urgență a fiecărui părinte să existe: aparat de aerosoli, antitermice (Paracetamol, Ibuprofen), soluție pentru aerosoli, soluții de rehidratare orală, medicamente pentru tratarea diareei de tipul diosmectită, mucolitice de tipul fluimucil, care se vor administra doar la indicația medicului”, a spus Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Toate acestea fac parte din tratamentul posibil pentru un copil infectat cu Covid-19 internat la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024