Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19 există încă de acum 10 ani?
Covid-19 există încă de acum 10 ani?

Covid-19 există încă de acum 10 ani?

09 feb. 2021, 18:41,
în Sanatate

Cercetătorii au observat că un virus similar cu SARS-CoV-2 a existat deja în Asia de Sud-Est acum 10 ani.

Studiul liliecilor și al bolilor pe care le pot transporta nu este nou. Acest lucru a permis unei echipe de la Institutul Pasteur din Cambodgia să-și dea seama că un virus destul de similar cu SARS-CoV-2 a existat deja într-o specie de lilieci în 2010, așa cum subliniază un articol al Institutului Pasteur, potrivit Top Sante.

Animalele capturate în această perioadă în peșterile cambodgiene au fost menținute la o temperatură de -80° și au fost testate printr-un PCR dedicat Covid-19. Rezultatul screening-ului? Pozitiv! După secvențierea virusului și compararea acestuia cu SARS-CoV-2, oamenii de știință de la Institutul Pasteur au realizat că nu este exact același lucru, ci că compoziția celor doi viruși era aproape la fel in proportie de 92,9%.

Ceea ce este interesant este că virusul a existat atât de mult timp fără să fi fost transmis oamenilor. Ipoteza cercetătorilor este că virusul a fost găsit în două specii distincte de lilieci în China și în Asia de Sud-Est. Liliecii nu l-ar fi transmis oamenilor, ci prin intermediul pangolinilor cu care coabitează în peșteri. Transmiterea virusului ar fi fost apoi facilitată de fermele de pangolini din China.

Pe de altă parte, oamenii de știință observă că această descoperire ar putea explica faptul că anumite locuri din Asia de Sud-Est sunt relativ mai puțin afectate de Covid-19. Studiul explică faptul că în Cambodgia, Laos, Thailanda și Vietnam contaminările sunt mai puțin intense. Ei cred că acest virus asemănător unui virus care există de atâta timp le-ar fi putut oferi o oarecare imunitate de turmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`