Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Care sunt riscurile de a contracta coronavirus prin contact sexual

Care sunt riscurile de a contracta coronavirus prin contact sexual

19 mart. 2020, 16:18,
în Sanatate

Covid-19 este transmisibil sexual? In aceasta perioada, este aproape imposibil de practicat „distanțarea socială” cu partenerii cu care împărțim casele și… paturile. Dar care sunt riscurile asociate cu intimitatea în timpul coronavirusului? Iata parerea expertilor!

Covid-19 este transmisibil sexual?

Dr. Jessica Justman, profesor la Universitatea Columbia: Nu avem dovezi care indică transmiterea sexuală. Se răspândește în principal prin picături respiratorii. Și atingerea suprafețelor contaminate este considerat a fi modul secundar de transmisie.

Dr. Carlos Rodríguez-Díaz, profesor la Universitatea George Washington, pentru The Guardian: Nu există dovezi că Covid-19 poate fi transmis prin contactul vaginal sau anal. Cu toate acestea, sărutul este o practică foarte frecventă în timpul actului sexual, iar virusul poate fi transmis prin salivă. Prin urmare, virusul poate fi transmis prin sărut. Există, de asemenea, dovezi de transmitere oral-fecală a Covid-19 și asta implică faptul că analingus poate reprezenta un risc pentru infecție.

Deci este bine să faci sex?

Justman: Dacă dvs. sau partenerul dvs. sunteți un caz Covid-19, sfatul este să vă îndepărtați unul de celălalt pe cât posibil. De fapt, departamentul de sănătate al orașului New York are recomandări în acest sens. Dacă sunteți un caz posibil sau confirmat, ar trebui să vă izolați, în mod ideal, într-o reședință privată până la șapte zile de la începerea bolii. Trebuie să nu fi avut febră timp de 72 de ore, fără a utiliza ibuprofen sau nimic care să vă mascheze febra, iar simptomele respiratorii ar trebui să se îmbunătățească.

Dr Julia Marcus: Dar pentru persoanele care nu au simptome și nu au o expunere probabilă recentă și au rămas aproape de casă, cred că, dacă este în propria gospodărie, este o altă poveste. Dacă locuiți cu un partener sexual obișnuit și nu aveți niciun simptom sau expunere probabilă, sexul ar putea fi de fapt o modalitate foarte bună de a vă distra, de a vă conecta și de a calma anxietatea în acest timp potențial stresant.

Dar noii parteneri?

Marcus: Recomandarea chiar acum este să încercăm să rămânem acasă cât putem și să interacționăm cu adevărat cu oamenii doar pentru lucruri esențiale, cum ar fi produsele alimentare. Și chiar și atunci când facem asta, încercați să păstrați o distanță fizică de aproximativ 1 metru față de alți oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`