Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: de ce femeile își fac griji mai mult decât bărbații
Covid-19: de ce femeile își fac griji mai mult decât bărbații

Covid-19: de ce femeile își fac griji mai mult decât bărbații

11 oct. 2020, 13:23,
în Sanatate

În ultimele luni, mai multe sondaje internaționale au dezvăluit o îngrijorare mai mare în rândul femeilor decât în ​​rândul bărbaților cu privire la actuala criză a sănătății generata de pandemie Covid-19. Potrivit cercetătorilor americani de la Universitatea Dartmouth, această descoperire demonstrează încă o dată numeroasele inegalități de gen care persistă în lume.

La sfârșitul lunii august, un sondaj Yougov efectuat în Franța și Regatul Unit a arătat că 64% dintre femeile franceze sunt îngrijorate de contractarea și transmiterea noului coronavirus, adică cu zece procente peste barbati. În martie, un sondaj canadian a arătat, de asemenea, că 49% dintre femei erau îngrijorate de pandemie, comparativ cu 33% dintre bărbați.

Un sondaj american publicat la jumătatea lunii august în revista Politics and Gender, realizat de cercetători de la Universitatea Dartmouth (și ale cărui rezultate au fost actualizate joi, 8 octombrie), arată, de asemenea, că femeile sunt mai îngrijorate decât bărbați din ceea ce priveste pandemia actuala, potrivit Doctissimo.

Femeile, mai îngrijorate decât bărbații din cauza Covid-19! De ce?

Întrebați în iunie, 37% dintre bărbații chestionați, de exemplu, au răspuns că vor fi gata să reia viața normală „imediat” dipa ridicarea restricțiilor guvernamentale, în comparatie cu doar 24% dintre femei.

Aceste rezultate pot fi surprinzătoare în măsura în care datele medicale disponibile astăzi ne permit arata că Covid-19 ar fi mai fatală pentru bărbați decât pentru femei, subliniază studiul. Cu toate acestea, autorii lucrării explică aceste diferențe prin inegalitățile evidente ale genului din cadrul profesiei medicale, reamintind că doar 3% dintre directorii executivi și șefii diviziilor medicale din Statele Unite sunt femei, acestea din urmă reprezintă 80% din personalul care activeaza ca asistent medical.

Prin urmare, femeile sunt mai puțin considerate factori de decizie în ceea ce privește condițiile lor de viață și mult mai expuse în viața lor de zi cu zi la efectele pandemiei, în special în contextul muncii lor.

„Bărbații sunt mai puțin susceptibili să aplice măsurile de precauție împotriva noului coronavirus decât femeile, în principal în toate domeniile”, a spus co-autorul studiului, Deborah Jordan Brooks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`