Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: Cum a scăpat Noua Zeelandă de virus
Covid-19: Cum a scăpat Noua Zeelandă de virus

Covid-19: Cum a scăpat Noua Zeelandă de virus

08 oct. 2020, 18:59,
în Sanatate

Noua Zeelandă a câștigat încă o dată bătălia împotriva coronavirusului. Restricțiile impuse în Auckland au fost ridicate pe 7 octombrie. Cum a reușit arhipelagul să invingă virusul?

Multe țări s-au confruntat cu o creștere accentuată a numărului de cazuri Covid-19 în ultimele săptămâni. In timp ce Europa se confrunta deja cu un al doilea val de Covid-19, de cealaltă parte a planetei, în Noua Zeelandă, epidemia Covid-19 este oficial controlată.

Covid-19: Cum a scăpat Noua Zeelandă de virus

„Știu că eforturile în fața acestui al doilea val au fost dificile pentru mulți dintre noi. În ciuda acestui fapt, am făcut ce trebuie, de două ori ne-am urmat planul și de două ori am învins virusul”, a transmis premierul Jacinda Ardern pe 5 octombrie, în timpul unei conferințe de presă.

În martie, guvernul a decis să închidă granițele, școlile și afacerile neesențiale. Purtarea unei măști era, de asemenea, obligatorie. Această izolare rapidă și strictă a permis țării să nu aiba de-a face cu nicio contaminare din mai până în august. Când a fost descoperit un nou focar de infecție, guvernul a optat pentru aceeași strategie. Timp de trei săptămâni, locuitorii orașului Auckland au fost din nou închiși in case, până la începutul lunii septembrie.

Covid-19: restricțiile ordonate în Auckland au fost ridicate

Timp de 12 zile, nu a fost înregistrată nicio contaminare în Auckland. Premierul a asigurat că epidemia este sub control. El a anunțat, de asemenea, ridicarea restricțiilor dispuse în oraș, incepand cu 7 octombrie. Desi locuitorii își pot relua acum viața normală, prudenta ramane esentiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *