Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Covid-19: ce este acest nou tratament cumpărat de Franța pentru a lupta împotriva formelor severe
Covid-19: ce este acest nou tratament cumpărat de Franța pentru a lupta împotriva formelor severe

Covid-19: ce este acest nou tratament cumpărat de Franța pentru a lupta împotriva formelor severe

26 feb. 2021, 12:40,
în Sanatate

Franța tocmai a cheltuit câteva milioane de euro pentru un tratament menit să reducă riscul formelor severe de boală. Un mijloc de prevenire a saturației spitalelor, în cazul reînnoirii circulației virusului in teritoriu.

În timp ce situația sănătății se înrăutățește în unele regiuni franceze, iar noi restricții au fost instituite recent de către guvern în încercarea de a încetini circulația virusului in teritoriu, un nou tratament împotriva formelor severe de Covid-19 ar ajunge în curând în Franţa.

Covid-19: ce este acest nou tratament cumpărat de Franța pentru a lupta împotriva formelor severe

Fabricat de laboratorul american Eli Lilly, Bamlanivimab își propune să reducă riscul de complicații la persoanele susceptibile să dezvolte o formă severă a bolii. Particularitatea lui? Este formulat pe baza anticorpilor monoclonali, care vor preveni pătrunderea virusului în celule, luptând astfel împotriva replicării acestuia și neutralizându-l în faza incipientă a infecției, așa cum este specificat de site-ul Ministerului de Solidaritate și sănătate.

Doctorul Damien Mascret a explicat că acest tratament pentru care Franța a cheltuit 170 de milioane de euro, „reduce cu 70% riscul de a fi internat în spital” și, prin urmare, intră în strategia guvernului care vizează prevenirea saturării spitale, potrivit Femme Actuelle.

Administrarea acestui medicament pacienților cu risc se va face în spital și pe perfuzie, cu monitorizare specială pentru a detecta o posibilă reacție alergică.

Bamlanivimab: cine poate beneficia de acest tratament cu anticorpi monoclonali?

Deoarece costul acestui tratament cu anticorpi monoclonali este ridicat, nu toate persoanele infectate cu virusul vor putea beneficia de acesta. Persoanele fragile, susceptibile de a dezvolta o formă severă a bolii și care se află într-un stadiu incipient, pot primi o perfuzie cu Bamlanivimab ca prioritate.

Condițiile de eligibilitate sunt următoarele:

Au dat rezultate pozitive pentru Covid-19
Să vă aflați într-un stadiu incipient al bolii (să aveți simptome de maximum 5 zile)
Sufera de o patologie cronica (obezitate, diabet, hipertensiune, etc.)
Aveți un deficit de imunitate (legat de o patologie sau tratamente)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`