Prima pagină » Titlurile zilei » Covid-19 a afectat zborurile la Aeroportul Iași. Wizz Air a renunțat la cinci rute extrem de căutate spre Italia. Prețul biletelor a explodat peste noapte!
Covid-19 a afectat zborurile la Aeroportul Iași. Wizz Air a renunțat la cinci rute extrem de căutate spre Italia. Prețul biletelor a explodat peste noapte!

Covid-19 a afectat zborurile la Aeroportul Iași. Wizz Air a renunțat la cinci rute extrem de căutate spre Italia. Prețul biletelor a explodat peste noapte!

28 feb. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Compania Wizz Air pare lovită din plin de teama virusului care bântuie Asia, Europa, SUA și Africa în această perioadă. Operatorul aerian a decis să reducă drastic frecvența mai multor zboruri din țară spre orașe din Europa până în luna aprilie. Decizia afectează din plin și Aeroportul Internațional Iași. A fost redusă frecvența mai multor curse cu destinația Italia. Biletele de avion s-au scumpit subit în această perioadă

Decizie drastică luată de operatorul aerian Wizz Air. Compania low-cost a decis să schimbe frecvența mai multor curse ce fac legătura între aeroporturile din țară și destinații din Europa. Teama de infecția cu coronavirus care bântuie acum continentul european a făcut ca frecvența zborurilor să scadă masiv. De această decizie nu a scăpat nici Aeroportul Internațional Iași. 60 la sută din zborurile spre Italia au fost anulate.

Noul orar al curselor

De exemplu, ruta Iași – Milano (Bergamo) își va reduce frecvența zborurilor de la patru la două în săptămâna 11- 18 martie, de la cinci la două în săptămâna 18-25 martie și de la șapte la două frecvențe în săptămâna 25 martie – 2 aprilie. De asemenea, cursa Iasi – Treviso operată de Wizz Air își va reduce frecvența de zbor de la două la unul în săptămâna 11- 18 martie, de la două la un zbor în săptămâna18- 25 martie și de la trei la un zbor în săptămâna 25 martie – 2 aprilie.

Cursa Iași-Bologna își va reduce frecvența de zbor de la două la un zbor în toate cele trei perioade de timp. Și ruta Iași – Roma (Ciampino) își va reduce frecvența de la două la o cursă în toate cele trei intervale de timp. În schimb, cursa Iași- Catamia va fi operată cu o frecvență de un zbor pe săptămână în perioada 11- 18 martie și 18-25 martie. De asemenea, cursa va fi tot de o frecvență pe săptămână în perioada 25 martie – 2 aprilie.

Pasagerii au primit contravaloarea biletelor înapoi

Cei care au cumpărat bilete de avion pentru perioada 11 martie – 2 aprilie își pot primii banii înapoi sau își pot modifica rezervarea zborului respectiv.

„Wizz Air a anunțat că își modifică programul de zbor din cauza cererii în scădere pe rutele din Italia ca urmare a epidemiei de virus COVID-19, rezultatul fiind un număr important de anulări pe anumite rute spre nordul țării în perioada 11 martie – 2 aprilie 2020. În acest interval a fost redusă aproximativ 60 la sută din capacitatea de zbor spre Italia. Programul de zbor revine la normal după 2 aprilie 2020.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare sunt informați în mod automat cu cel puțin 14 zile înainte de data călătoriei și li se oferă alternative de zbor pe alte rute, în cele mai apropiate date posibil. Clienții care au rezervat direct prin intermediul wizzair.com sau aplicației pentru mobil vor primi o notificare prin email, în care li se oferă modificarea gratuită a rezervării, rambursarea integrală a banilor achitați sau 120 la sută din suma plătită sub formă de credit de companie”, se arată într-un anunț al companiei Wizz Air.

De asemenea, cei de la Wizz Air au anunțat pasagerii și că vor fi supuși unui control medical pentru a preveni infectarea cu virusul Covid 19.

Prețurile la bilete au crescut

Cei care aveau deja luate bilete au beneficiat de reprogramarea zborurilor în altă perioadă. Cei care au renunțat la curse au primit banii înapoi. Însă, cei care vor să plece către destinațiile respective după perioada de restricții vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare. Un zbor Iași- Milano în această perioadă pleca de la circa 166 de euro, cursă dus-întors. Acum, un zbor către Milano de la Iași, programat pentru 18 martie, de exemplu, ajunge la 257 de euro doar dus.

Cei de la Aeroport au arătat că au fost informați de decizia Wizz Air. În plus, pasagerii care vin din Italia sunt procesați prin Terminalul T1, unde sunt verificați de către un medic epidemiolog.

„Pe aeroportul Iași s-au luat deja măsuri cu privire la evitarea cotaminării pasagerilor, cei veniți din Peninsulă fiind triați pe un nou flux de sosiri în Terminalul T1. Vom continua să facem toate demersurile necesare în vederea protejării pasagerilor și vom ține cont de toate hotărârile luate la nivel central. Am fost informați de decizia companiei Wizz Air. Această hotărâre aparține operatorului. În condiții normale, pe Aeroportul Iași sunt operate către și dinspre Italia 13 curse săptămânal cu șase rute”, au spus reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *