Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Covid-19: 4 greșeli de evitat la cumpărături, pentru a evita contaminarea
Covid-19: 4 greșeli de evitat la cumpărături, pentru a evita contaminarea

Covid-19: 4 greșeli de evitat la cumpărături, pentru a evita contaminarea

11 oct. 2020, 12:10,
BZI.ro, în Sanatate

Evitarea locurilor aglomerate este foarte recomandată pentru a lupta împotriva Covid-19. Cu toate acestea, cumpărăturile sunt o necesitate, de care unii consumatori se tem. Iata greșelile pe care nu trebuie să le faceți atunci când mergeți la supermarket!

Care sunt riscurile transmiterii Covid-19 în supermarketuri? Te poți contamina de la cumpărături? Pentru a limita riscurile contractării Covid-19, în supermarketuri, ca peste tot, respectarea gesturilor de barieră este esențială. Concentrați-vă asupra trioului „purtatul mastii, igiena mâinilor și distanțarea fizică”. Dacă aceste reguli sunt aplicate în mod colectiv, riscurile sunt limitate, asigură dr. Pierre Parneix, de la Spital Universitar din Bordeaux, potrivit Femmme Actuelle. 4 greșeli de evitat la cumpărături, pentru a evita contaminarea!

Nu vă spălați pe mâini înainte și după cumpărături

Spălarea frecventă a mâinilor este esențială în acest moment al epidemiei Covid-19. Acest lucru este cu atât mai esențial când mergeți în locuri aglomerate, cum ar fi supermarketurile. La cumpărături, avem tendința de a atinge diferite suprafețe potențial contaminante. Spălarea corectă a mâinilor este esențială: de aceea este recomandabil să aveți o sticlă de gel hidroalcoolic în buzunar și să vă frecați regulat mâinile, dar și să vă spălați cu apă și săpun înainte de a pleca de acasă, precum și cand ajungeti casă.

Atingeți totul în magazin

Dacă spălarea mâinilor este eficientă în limitarea riscului de contaminare, cea mai bună soluție este totuși să eviți cât mai mult posibil contactul cu diferitele suprafețe din magazine. De obicei atingi fructele și legumele pentru a le verifica starea? Acest reflex ar trebui evitat acum, nu numai pentru a vă proteja, ci și pentru a-i proteja pe ceilalți, deoarece aceste produse vor fi consumate apoi.

Nu scoateți toate ambalajele inutile

Coronavirus sau nu, este recomandabil, la întoarcerea de la cumpărături, să îndepărtați ambalajele inutile, cum ar fi ambalajele de iaurt. Și din motive întemeiate: permite ca alimentele să fie depozitate mai bine în frigider! Acest reflex are și mai mult sens în acest moment al epidemiei, deoarece ajută la limitarea riscului de răspândire a virusului, care ar putea supraviețui până la 24 de ore pe carton, potrivit unor studii.

Uitati să vă clătiți fructele și legumele

În acest moment, nu există dovezi că Covid-19 poate fi transmis prin alimente, inclusiv fructe și legume. Așa spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS) despre posibila contaminare prin alimente. Ca măsură de precauție, se recomandă totuși să vă spălați fructele și legumele înainte de a le pune la frigider. Un gest pe care este recomandabil să îl aplici și în afara unei perioade epidemice! Nu se pune problema curățării acestor alimente cu înălbitor sau săpun: este suficientă o clătire simplă cu apă. Riscul de contaminare rămâne scăzut, iar unele dintre aceste produse vor fi încălzite la temperaturi ridicate, ceea ce elimină virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *